persisnews
3 هفته پیش
اجتماعی, اقتصاد, اندیشه, ایران, ایرانشهری, حقوق بشر, فرهنگ, فرهنگ, فرهنگ, مقالات, گزارش و تحلیل
52
سام محمودی سرابی آدمی چه نیازی به هویت دارد؟ اساساً هویت چیست و چه تعاریفی میتوان از آن به دست داد؟ اصلاً هویت داشتن چه جنبههایی دارد؟ آیا هویت خلاصه و مترادف ملیت آدمی است یا نام و نشان او؟ آنچه در این مجال به آن میپردازیم پارههایی چند، …
بیشتر بخوانید »
persisnews
فروردین ۱۳, ۱۴۰۱
اجتماعی, اخبار, اندیشه, ایران, تاریخ سیاسی, حقوق بشر, سیاست, سیاست, مقالات, مقاله, گزارش و تحلیل
151
سام محمودی سرابی بهجرأت میتوان مدعی شد که احمد شاملو جزو اولین معترضان به صندوق دربستهای بود که انقلابیون مسلمان با اسم «جمهوری اسلامی» مردم را در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ برای رأی بدان فرا میخواندند بی آنکه به ملت بگویند این مفهوم که تا پیش از آن تاریخ مصداقی نداشت …
بیشتر بخوانید »
persisnews
بهمن ۱۲, ۱۴۰۰
اندیشه, تاریخ سیاسی, فرهنگ, مقالات
326
سام محمودی سرابی اگر قرار باشد تا شمایی کلی از جریانهای تأثیرگذار بر تاریخ معاصر ایران ارائه شود؛ نقش چپ ایرانی به چند دلیل واضح برجسته خواهد شد. چه اینکه جریان چپ باوجود تحمل خسارتهای وارد آمده بر پیکرهاش، نقش غیرقابلانکاری در روند دموکراتیزه کردن جامعهی عقبافتادهی ایران ایفا کرده …
بیشتر بخوانید »
persisnews
دی ۲۲, ۱۴۰۰
اقتصاد, جهان, مقالات, مقاله مهمان
269
همزمانی بازی اردوغان با لیر و سرکوب مخالفان سیاسی مقاله میهمان: به نقل از فرارو، ترجمه از آسیا تایمز اردوغان رئیس جمهوری ترکیه مدعی است که “جنگ استقلال اقتصادی” را علیه بازارهایی که واحد پولی کشورش را تحت هجمه و بمباران قرار دادهاند به راه انداخته است. زمانی که اردوغان …
بیشتر بخوانید »
سام محمودیِ سرابی
آذر ۳۰, ۱۴۰۰
اخبار, اندیشه, ایران, تاریخ سیاسی, حقوق بشر, سیاست, سیاست, مقالات, مقاله
314
منتظری در مقام انسانی که احساساتش از اعدام زن باردار جریحهدار شده است، در هزارتوی فقه تقلا میکند. این گرفتاری سخنانش را دوگانه میکند: آیا او از بیم آتش قیامت است که از اعدام نوجوان روزنامهفروش از درون میگرید یا اینکه بهراستی در منطقه و زیستجهانی برونفقهی، وجدان انسانیاشْ عافیت سیاسی او را به …
بیشتر بخوانید »
سام محمودیِ سرابی
آذر ۳۰, ۱۴۰۰
اندیشه, تاریخ سیاسی, حقوق بشر, سیاست, مقالات
477
۲۹ آذرماه برابر است با دوازدهمین سالمرگ مقامی که عطای قدرت را به لقای وجدانی راحت بخشید تا حداقل از همدستی با کسانی که جنایتکار مینامیدشان برحذر باشد. در ماجرای زندهیاد منتظری مسئله بر سر دو نوع تفسیر است: کسانی که اعدام شدند جرمشان مؤمن نبودن به عقیدهی قضات …
بیشتر بخوانید »
persisnews
آذر ۱۷, ۱۴۰۰
ایران, سیاست, مقالات
1,245
حمید نیکو آیا ابوظبی به دنبال محافظت از خود در برابر پیامدهای درگیری احتمالی ایران و اسرائیل است؟ دیدار روز دوشنبه طحنون بن زاید مشاور امنیت ملی و از متنفذترین مقامات امارات متحده عربی از تهران نخستین دیدار رسمی یک مقام سیاسی ارشد اماراتی طی تقریبا یک دهه است. …
بیشتر بخوانید »
persisnews
آذر ۱۲, ۱۴۰۰
اجتماعی, اندیشه, تاریخ سیاسی, مقالات
245
دموکراتیا۱ در اصل یونانی به معنای قدرت یا کراتوس۲ ومترادف با دموس۳ است. قدرت اگر بناست ناشی از مردم باشد، مردم نیز باید در ابراز توانش و قدرت خود نخست به استقلال و خودْ قانونی یا به لفظ یونانی به اوتونومیا۴ رسیده باشند. این نامگذاری از سر تفنن نبوده است. …
بیشتر بخوانید »
ابراهیم نبوی
آذر ۸, ۱۴۰۰
اجتماعی, طنز, مقالات, مقاله, هنر و ادبیات
336
علیرضای من این دو سالی که رفتی خیلی سخت گذشت، از همه بدتر این که نبودی که لااقل با هم حرف بزنیم و درد دل کنیم و کلّه ملت رو بار بگذاریم، شاید یک کمی این درد بیپایان سبک بشه، هر چی باشه دل آدم سفره نیست که جلوی هر …
بیشتر بخوانید »
سام محمودیِ سرابی
آذر ۸, ۱۴۰۰
اجتماعی, اندیشه, ایران, سیاست, مقالات
217
سام محمودی سرابی اگر بخواهیم از حیث اسطورهشناختی و متنپژوهانه این میل بهآزادی را واکاوی کنیم باید نقبی بزنیم به متون دینی. داستان راندهشدن آدم از فردوس، گویاى آن است که انسان آزادى بلاخیز در زمین را به اسارت در بهشت ترجیح داده است. گرچه ادیان این آزادىخواهى را به …
بیشتر بخوانید »