غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور شنبه شب در برنامهی نگاه یک در تلویزیون عزم دولت برای به نتیجه رسیدن مذاکرات وین را جدی دانست و اظهار داشت هدف نهایی جمهوری اسلامی در مذاکرات با ۴+۱، لغو همه تحریمهاست.
وی تاکید کرد جمهوری اسلامی با اراده و برنامه وارد مذاکره شده است و به دنبال نتیجهمحور بودن این مذاکرات در وین است.
اسماعیلی همچنین با تاکید بر اینکه مردم ایران در جریان کامل مذاکرات خواهند بود، مردم ایران را امین دولت دانست و با اعلام آمادگی طرف ایرانی برای ادامهی مذاکرات اظهار داشت طرفهای جمهوری اسلامی در این مذاکرات اعلام کردند باید مسائل مطرحشده را در پایتختهای خود مطرح کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با اشاره به واردات ۱۲۰ میلیون دوز واکسن به کشور و پرداخت پول آن، اظهار داشت دولت توانست ثابت کند با وجود تحریمها میتواند تحریمها را خنثی کند.
وی کاهش ۷۰۰ فوتی در روز به حدود ۶۰ نفر را از جمله توفیقات دولت رئیسی دانست و گفت هدف این است که آسیب به مردم کاهش پیدا کند.
اسماعیلی همچنین به تولید واکسن توسط ۶ شرکت داخلی اشاره کرد و اظهار داشت در حال حاضر، میزان تولید و واردات واکسن از نیاز مردم بیشتر است و هدف این است که مردم بتوانند دوز سوم خود را نیز تزریق کنند.
اصرار دولت ابراهیم رئیسی بر اینکه آنها توانستهاند با واردات واکسن از مرگ و میر بیشتر کرونا در کشور جلوگیری کنند، در حالی همچنان صورت میگیرد که عمدهی قراردادها در خصوص واردات واکسن در دولت حسن روحانی منعقد شده بود و پیش از تغییر دولت بارها گفته شده بود که واکسیناسیون عمومی تا پایان آبان ماه تکمیل خواهد شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین با بیان این موضوع که پیشبینی این است که سویههای جدید کرونا وارد کشور نخواهد شد، اظهار داشت با توجه به تاثیرگذاری واکسنهای داخلی میتوان اطمینان داشت این واکسنها موثر هستند و واکسن مورد نیاز مردم نیز تامین شده است.
این اظهارات در خصوص تاثیرگذاری واکسنهای داخلی در حالی توسط وی مطرح میشود که در ماههای اخیر، مراکز تزریق واکسن هیچکدام، واکسنهای داخلی را به افراد تزریق نمیکردند و این واکسنها تنها در اختیار کسانی قرار میگرفت که دوز اول خود را واکسن ایرانی تزریق کرده بودند.
وی در عین حال به مردم ایران توصیه کرد با رعایت مسایل بهداشتی و فاصلهگذاری و استفاده از ماسک و محلولهای ضدعفونیکننده، همچنان مراقب باشند تا کشور گرفتار سویههای جدید کرونا نشود.
اسماعیلی در ادامهی سخنانش به سفرهای استانی رئیسجمهور اشاره کرد و اظهار داشت رئیس جمهور با سفرهای استانی در صدد حل مشکلات مردم در مناطق مختلف کشور است.
وی اظهار داشت با احتساب سفرهای خارجی رئیس جمهور، وی از ابتدای آغاز به کار دولت، هر هفته یک سفر انجام داده است.
اسماعیلی همچنین با تاکید بر اینکه این سفرها با توجه به مسئولیت رئیس جمهوری انجام میشود و جنبه تبلیغاتی ندارد، خاطرنشان کرد دیدن مشکلات از نزدیک و گرهگشایی از مشکلات مردم مهمترین خواستهی دولت سیزدهم است.
وی با بیان این موضوع که با نامهنگاری نمیتوان مشکلات مردم را حل و فصل کرد، افزود این کار با این هدف انجام میشود که همه مدیران برای حل مشکلات مردم پای کار بیایند.
رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین اظهار داشت رئیس جمهور دستور داده است که به همه نامهها و درخواستهای مردم در سفرهای استانی پاسخ دهند. وی با اشاره به اینکه پروژههای نیمه تمام فراوانی برای این دولت به ارث رسیده، اظهار داشت با توجه به محدودیتهای منابع اولین کاری که باید انجام شود اولویتبندی در اتمام این پروژههاست.
تاکنون بارها تاکید شده است که برای حل مشکلات مردم نیازی به حضور در محل و شنیدن مستقیم مشکلات مردم نیست. هیچ دولتی در هیچ کجای دنیا مشکلات مردم را با حضور در میان مردم و شنیدن گلایههای مردم حل نمیکند.
دولتها برای حل مشکلات جامعه از یک برنامهی کلان استفاده میکنند که برای اجرای آن نیازی به حضور مستقیم در میان مردم نیست.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنانش، اتهام انتصابات خانوادگی را جفا به دولت دانست و اظهار داشت طرح این مسائل با ذهنیتسازی غیرواقعی و مجعول صورت میگیرد و نشانگر آن است که عدهای به دنبال جفا به این دولت هستند.
وی افزود مصادیق مطرح شده بر خلاف واقعیتها است. اسماعیلی همچنین خاطرنشان کرد با طرح انتصابات فامیلی میخواهند به اعتماد و محبوبیت دولت لطمه بزنند.
انتصابات فامیلی منحصر به دولت سیزدهم نیست، اما انتقادها به این دلیل انجام میشود که وابستگان به این دولت پیش از روی کار آمدن، بارها تاکید کرده بودند که برای مقابله با انتصابات خویشاوندی قدم به عرصهی سیاست میگذارند.
بر خلاف آنچه که اسماعیلی عنوان میکند، نه تنها این ادعا یک ادعای نادرست نیست، بلکه در دولت ابراهیم رئیسی نیز مانند تمامی دولتهای قبلی، بسیاری از پستهای کلیدی در اختیار وابستگان مسئولین ارشد نظام قرار گرفته است و هریک از آنها گرچه ممکن است وابستگان خود را به پستهای کلیدی منصوب نکرده باشد، اما در تعاملی نانوشته در حال انتصاب وابستگان یکدیگر به پستهای کلیدی هستند؛ قاعدهای که از ابتدای جمهوری اسلامی وجود داشته است.