در حالیکه برخی مقامهای ایرانی در این توهمند که با خروج شتابزده امریکا از افغانستان و عراق این کشور قصد خروج کامل از خاورمیانه را دارد و همین باعث شده فکر کنند میتواند در حوزه منطقهای سیاستهای تهاجمیتری در پیش بگیرند ودر عین حال، شرکای منطقهای آمریکا دچار دلنگرانی هستند اکنون به نظر میرسد که دولت بایدن در آستانه مذاکرات برجام میخواهد متحدان منطقهای خود را متقاعد کند که منافع واشنگتن با منافع متحدانش همسویی دارد. و نگرانیهای انها را درک میکند.
اکنون یک مقام آمریکایی نه تنها این موضوع را رد کرده، حتی تهدید کرده که در صورت اجبار آمریکا به استفاده از گزینه نظامی درمقابله با ایران آن را قاطعانه و با تمامی قدرت بکار خواهند برد.
نشریه نشنال امارات با توجه به سخنان مقامات کشورهای مختلف در کنفرانس امنیتی بحرین که در چند روز گذشته در منامه جریان داشت به سخنان برت مک کورگ هماهنگ کننده امور مربوط به خاورمیانه و شمال آفریقا در دولت بایدن اشاره کرده که طی سخنانی گفت آمریکا به حضور خود در خاورمیانه برای مقابله با تهدید ایران متعهد است.
وی گفت: بارها این پرسش مطرح شده است که آیا آمریکا از خاورمیانه خارج میشود؟ من با صراحت اعلام میکنم که آمریکا هیچ جا نمیرود. وی افزود: منطقه خاورمیانه بسیار مهم و بسیار متلاطم است و افزود افغانستان مقولهای متفاوت است و هیچ ارتباطی به تعهد ما در قبال این منطقه ندارد.
وی گفت با اینکه بایدن چین را اولویت نخست امنیت ملی آمریکا توصیف کرده است، اما به مقابله با تهدیدهای برخاسته از ایران بهویژه در زمینه بازداشتن این کشور از دستیابی به جنگافزار هستهای پایبند است.
مک گورک گفت واشنگتن تلاش خواهد کرد تا برای تحقق اهداف خود به دیپلماسی متوسل شود، اما در صورت شکست دیپلماسی آمادهایم تا گزینههای دیگر را نیز بررسی کنیم.
این مقام آمریکایی با دشمن توصیف کردن تهران گفت دولت بایدن ایران را در زمره دشمنان ارزیابی میکند، اما علیرغم این واشنگتن برای تشنجزدایی شیوههای دیپلماتیک را بهکارخواهد گرفت و افزود تلاشهای خود را با بازدارندگی ، دیپلماسی و تنشزدایی آغاز و توجه خود را روی مسائل مهم متمرکز میسازیم و از خود و متحدان خود دفاع میکنیم.
مک گورک گفت قصد نداریم با نیروهای نیابتی مورد حمایت ایران وارد درگیریهای ضربات متقابل شویم بلکه آمادهایم تا واکنش قاطع نشان دهیم.
مسئول امور خاورمیانه در دولت بایدن گفت واشنگتن توانمندی دفاع هوایی در منطقه را افزایش خواهد داد تا متحدانش بتوانند از خود در برابر حملات پهپادی ایران بهتر حفاظت کنند.
وی گفت عربستان سعودی قادر است ۹۰ درصد پهپادهای مهاجم را سرنگون کند و آمریکا کمک خواهد کرد تا این توانمندی به صد در صد برسد.
مک گورک در جمعبندی خود در مورد سیاست دولت بایدن در مورد حضور در خاورمیانه و نحوه واکنشاش به سیاستهای ایران گفت ما از سال ۱۹۴۶ اینجا بودهایم و جایی نمیرویم. اگر آزموده شویم، از مردم خود دفاع خواهیم کرد و این شامل نیروی نظامی در هر زمان که لازم باشد، خواهد بود. و چنان چه از قوه قهریه استفاده کنیم، آماده هستیم قاطعانه این کار را بکنیم.
در این نشریه نشنال مواضع ایال هولاتا مشاور امنیتی دولت اسرائیل را نیز مورد ارزیابی قرار میدهد که از دیگر سخنرانان همایش منامه بود که گفت ایران بیثبات کنندهترین کشور در منطقه است که زندگی غیرنظامیان را تهدید میکند و به آشوب در منطقه دامن میزند.
وی گفت توجه داشته باشید که ایران برخوردار از چتر اتمی تا چه اندازه خطرناک خواهد بود. وی گفت زمان آن است که به ایران پیامی شدید و یکپارچه بدهیم و اعلام کنیم که هرگز اجازه نخواهیم داد این کشور به جنگافزار هستهای مجهز شود.
وی افزود، تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای تهدیدی راهبردی علیه همگان است.
مشاور امنیتی دولت اسرائیل درمورد نیروهای نیابتی ایران گفت ایران نیروهای نیابتی خود را در مرزهای ما مستقر کرده و از شبهنظامیان در منطقه خلیج فارس و نقاط دیگر استفاده میکند و هر کشوری را که با رژیم سر ناسازگاری دارد آماج حملات تروریستی قرار میدهد.
کنفرانس امنیتی گفتگوی منامه که از سوی مرکز مطالعات استراتژیک بریتانیا هر سال در پایتخت بحرین که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکاست برگزار میشود. در کنفرانس سه روزه منامه سال جاری بیش از ۳۰۰ نفر از مقامات ارشد ۴۰ کشور جهان شرکت کردهاند.
در سالهای قبل افرادی از جمهوری اسلامی حضور داشتند، اما امسال کسی در این کنفرانس شرکت نداشت. پیام سخنان مک کورگ در مقایسه با سخنان دیگر مقامهای دولت بایدن از لحن تندتری برخوردار بود، اما بهنظر میرسد در تهران معمولا این پیامها را جدی تلقی نمیکنند.