مسعود فیاضی، وزیر پرحاشیهی پیشنهادی آموزش و پرورش، در نهایت نتوانست از مجلس انقلابی و اصولگرا رای اعتماد بگیرد، و با وجود حمایت تمام قد ابراهیم رئیسی از وی، فیاضی با ۱۴۰ رای مخالف نتوانست اعتماد نمایندگان مجلس برای تصدی پست وزارت آموزش و پرورش را جلب کند.
وزارت آموزش و وپرورش، تنها وزارتخانهای بود که در دور اول رای اعتماد وزرا نیز نتوانست اعتماد نمایندگان را جلب کند، و در ماههای نخست آغاز دولت ابراهیم رئیسی با سرپرست اداره شده است. و اکنون سرپرست جدید باید با اذن رهبر جمهوری اسلامی انتخاب شود.
ابراهیم رئیسی، روز سهشنبه در دفاع از وزیر پیشنهادی خود، اظهار داشت وی از کسانی بوده است که در مصاحبههای مختلف کارگروهها از جایگاه ممتازی برخوردار شده است. رئیسی در دفاع از وی خاطرنشان کرد که خود وی با فیاضی مصاحبه کرده است.
ابراهیم رئیسی در دفاع از انتخاب فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، اظهار داشت تا زمانی که حجت خدا بر وی تمام نشده است، نه فیاضی و نه هیچ فرد دیگری را تاکنون برای تصدی پستی در نظر نگرفته است. وی تاکید کرد تا حجت بین خود و خدا نداشته باشد، هیچ اقدامی انجام نمیدهد.
دفاع ابراهیم رئیسی از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در حالی صورت میپذیرد، که حتی حامیان اصولگرای وی نیز با انتصاب وی مخالف بودند و از وی بهخاطر انتصاب فردی که هیچ تجربهای در آموزش و پرورش نداشته است، انتقاد کردند.
مسعود فیاضی به دلیل نداشتن تحصیلات آکادمیک مرتبط و همچنین فقدان تجربه در زمینهی آموزش و پرورش، با مخالفت گسترده مواجه بود و در نهایت هم نتوانست اعتماد موردنیاز را از مجلس بهدست بیاورد. این نشان میدهد که لابیهای گسترده جریانات درونی آموزش و پرورش در جستجوی کاندیدای حامی منافع خود هستند و با آنکه مجلس در انتخابات حمایت جدی از رئیسی داشت پاسخ منفی به وی داد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از اظهارات خود در مجلس، با اشاره به اینکه شورایعالی آموزش و پرورش بعد از ده سال به ریاست رئیس جمهور تشکیل شده است، اظهار داشت این اقدام موجب خواهد شد تا همهی ظرفیتهای دولت در خدمت آموزش و پرورش قرار گیرد و اجرای سند تحول آموزش و پرورش بهطور جدی دنبال شود.
ابراهیم رئیسی در ادامهی سخنانش به جای دفاع از وزیر پیشنهادی، به توضیح برنامهها و اقدامات خود در ماههای آغاز به کار دولت سیزدهم پرداخت و با اشاره به نگرانیهای اقتصادی که در این خصوص وجود دارد، خاطرنشان کرد نسبت به بهبود شرایط کاملا امیدوار است.
وی در ادامه، به نگرانیها دربارهی پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان دولت اشاره و خاطرنشان کرد در حال حاضر، با گذشت ۸۳ روز از عمر دولت، دولت توانسته است بدون استقراض از بانک مرکزی، حقوق و دستمزد و پرداختهایی که دولت برعهده داشت، در زمان خودش انجام دهد.
رئیسی همچنین به افزایش فروش نفت و افزایش درآمدها اشاره کرد و با بیان اینکه این اقدامات با موفقیت دنبال شده، اظهار داشت در تامین منابع مالی، ارزی و ریالی گشایشهای خوبی صورت گرفته و نگرانیها نسبت به منابع تا حدود زیادی کاهش پیدا کرده است. وی افزود نگرانیها نسبت به ذخیره و تأمین کالاهای اساسی نیز تا حدود زیادی برطرف شده است.
گرچه ابراهیم رئیسی تلاش دارد که تامین مواد غذایی و کالاهای اساسی مورد نیاز کشور را یکی از اقدامات مدیریتی خود در سه ماه نخست آغاز به کار دولت بنمایاند، و تاکید کند که با وجود کمبود ذخیرهی کالاهای اساسی کمبودی در این زمینه وجود ندارد، اما واقعیت این است که در سالهای اخیر شرایط کشور از نظر ذخایر کالاهای اساسی همواره چنین وضعیتی داشته است.
دولتها در سالهای اخیر به واسطهی تحریمها همواره با مشکلات گستردهای در تامین کالاهای اساسی مواجه بودهند و این نگرانی وجود داشته است که بازار با کمبود جدی مواد غذایی مواجه شود و در نهایت هم مجبور بودهاند که به هر نحوی که شده این نیازهای اساسی را تامین کنند.
ضمن اینکه اقدام به خریداری کالاهای اساسی در دولت قبلی انجام شده است و کالاهایی که ابراهیم رئیسی از ورود آنها به بازار خبر میدهد، در دولت قبلی خریداری شدهاند و تنها در دولت وی ترخیص شدهاند.