در حالیکه دو سال از شلیک به هواپیمای اکراینی میگذرد، سردار حاجیزاده فرماندهی هوافضای سپاه پاسداران، که نهاد تحت مسئولیت وی متهم اصلی این اقدام غیرمسئولانه بوده است، در یک گفتوگوی رسانهای دلیل عدم اعلام سریع موضوع شلیک به هواپیما را متهم بودن سپاه پاسداران دانست و اظهار داشت پس از آنکه مشخص شد به هواپیما شلیک شده است، سازمان هوافضا در جایگاه متهم قرار گرفته و قوهی قضائیه، متولی رسیدگی به پروندهی شلیک به هواپیما شد.
وی با بیان این موضوع که پس از سپرده شدن مسئولیت بررسی موضوع به قوهی قضائیه، تحقیقات گستردهای انجام شد و با اقدام به شبیهسازی و اقدامات مشابه، تلاش شد تا جوانب موضوع بهدقت مورد بررسی قرار بگیرد. وی افزود در این زمان چون موضوع متولی پیدا کرد و فرماندهی هوافضای سپاه متهم شد، باید در این باره سکوت میکرد.
حاجیزاده در ادامهی سخنان خود در واکنش به این موضوع که آیا اپراتور مقصر اصلی ماجرای شلیک به هواپیماست، اظهار داشت در زمان مورد نظر، به اپراتور گفته شده است که کروز شلیک شده و به وی گفتهاند سیستم پدافندی باید روشن و آمادهی شلیک باشد. به گفتهی حاجیزاده، وی در فضای آمادهباش بوده است. حاجیزاده در عین حال تاکید کرده است که اپراتور اجازهی شلیک نداشته و دستوری برای شلیک به او داده نشده است.
بنا به گفتهی فرماندهی هوافضای سپاه پاسداران، تا ظهر همان روز برای وی قطعی شده است که چنین اتفاقی افتاده است، اما به گفتهی وی، نمیشد در این باره اظهارنظر کرد.
وی در ادامه تاکید کرده است که با وجود قطعی شدن موضوع، اما امکان اعلام سریع موضوع وجود نداشت، چون باید بررسیهای لازم در این خصوص تکمیل میشد. به گفتهی حاجیزاده، ۴۸ ساعت طول کشیده است که جمعبندی اولیه صورت بگیرد که این اتفاق افتاده است. وی همچنین اظهار داشت بهراحتی امکان اعلام خبر وجود نداشت. بنا به گفتهی حاجیزاده، همه شوکه شده بودند و نمیتوانستند بهسرعت اعلام کند.
این فرماندهی سپاه در ادامهی سخنانش با بیان این موضوع که پروسه تحقیق ۴۸ ساعت طول کشیده است، اظهار داشت این مقدار، زمان زیادی نبوده است. وی همچنین با بیان این موضوع که در خصوص چگونگی سقوط هواپیما نیز ابهام وجود داشته است، اظهار داشت بر اساس اطلاعاتی که در این خصوص وجود دارد، هواپیما پس از شلیک بایستی به فرودگاه برمیگشت و این که هواپیما به حرکت خود ادامه داده و همچنین پس از شلیک سقوط کرده است، جای سوال دارد. وی خاطرنشان کرد حتی کروز که از هواپیما بسیار کوچکتر است، پس از شلیک پدافندی، بعد ازطی سی کیلومتر سقوط میکند.
برخلاف آنچه که حاجیزاده در خصوص دلایل سکوت دربارهی شلیک به هواپیما عنوان میکند، دلیل این سکوت، تکمیل گزارش بررسیها نبوده است، چون سپاه و نهادهای دستاندرکار، بهجای بیان این موضوع که بررسیها در این خصوص در حال انجام است، موضوع را بهصراحت تکذیب کردند و آنرا توطئهی دشمنان دانستند.
طبق اظهارات اخیر حاجیزاده، سپاه در ظهر همان روز شلیک به هواپیما، بهطور قطعی میدانسته است که به هواپیما شلیک شده است، اما در همان مقطع، رسانهها و نهادهای ذیربط در جمهوری اسلامی بهصراحت در حال تکذیب موضوع بودند. شلیک به هواپیمای اکراینی درست در همان ساعاتی صورت پذیرفت که ایران به تلافی حملهی تروریستی به قاسم سلیمانی به پایگاههای ارتش امریکا در عراق حمله کرد و آنرا انتقام سخت جمهوری اسلامی ایران نامید.
دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا، بلافاصله پس از سقوط هواپیمای اکراینی، و در حالیکه هنوز حتی گزارشی اولیه در این خصوص هم اعلام نشده بود، در یک گفتگوی خبری حاضر شد و ضمن اعلام موضوع حملهی ایران به پایگاههای آمریکایی، اظهار داشت ممکن است ایرانیها به اشتباه به هواپیمای اکراینی شلیک و آن را سرنگون کرده باشند.
به گفتهی ناظران و تحلیلگران، موضوع شلیک به هواپیمای مسافربری همچنان در ابهام است. موضوع شلیک به هواپیمای مسافربری توسط سیستم پدافندی جمهوری اسلامی جدا از اینکه در تاریخ سقوط هواپیمایی یگانه است. همچنین به گفتهی ناظران و تحلیلگران، یکی از سیاهترین لکههایی است که در اقدامات جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ثبت شده است.