دولت رئیسی، پیش‌خرید واکسن داخلی، تولیدکنندگان ناکارآمد و معضلات بهداشتی مردم

در حالی‌که اکثر واکسن‌های داخلی، مرحله‌ی کارآزمایی بالینی مرحله‌ی سوم را طی نکرده‌اند و از ابتدای ساخت واکسن، داوطلب کافی برای تست بالینی این واکسن‌ها وجود نداشته است و هیچ‌کدام مقالات علمی آزمایشات خود را در معرض بررسی جامعه علمی و پزشکی قرار نداده‌اند. 

ابراهیم رئیسی رئیس جمهور از وزارت بهداشت خواست حتما نسبت به پیش‌خرید واکسن‌های داخلی مورد تایید وزارت بهداشت مربوط به کرونا، درمان و آموزش پزشکی اقدام کنند. وی دلیل این دستور را ضرورت حمایت از تولیدکنندگان واکسن داخلی کرونا دانست و به وزارت بهداشت دستور داد برای حمایت از زحمات این تولیدکنندگان حتماً باید پیش‌خرید واکسن داخلی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت پذیرد. 

این اظهارات غیرمسئولانه و بازی با جان مردم در حالی صورت می‌پذیرد، که محافل علمی پزشکی در مورد صحت و کارآمدی این واکسن‌ها به‌طور جدی تردید کرده‌اند.    

ابراهیم رئیسی در بخش دیگری از سخنانش، با ارزشمند دانستن اقدام شرکت‌های داخلی در تولید واکسن کرونا، حمایت از فعالیت و تولید واکسن داخلی توسط این شرکت‌ها را جزو اولویت‌های دولت دانست و اظهار داشت پیش‌ خرید این تولیدات می‌تواند آنها را نسبت به ادامه و گسترش فعالیت‌هایشان امیدوارتر کند.

رئیس جمهور در ادامه‌ی سخنانش همچنین ضمن تاکید در خصوص رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، تاکید کرد نباید نتیجه هوشمندسازی برخی محدودیت‌ها باعث عادی‌انگاری و سستی در مراعات مقررات بهداشتی بشود.

وی همچنین بر کنترل رفت و آمد از طریق مرزهای زمینی، دریایی و هوایی تاکید کرد و یادآور شد با توجه به مواجهه‌ی برخی از کشورهای همسایه با موج جدید بیماری، لازم است از تردد افراد بدون داشتن تست منفی از مرزهای کشور جلوگیری شود.

تاکید دولت بر پیش‌خرید واکسن‌های ساخت داخل در حالی صورت می‌گیرد که در حال حاضر حتی در مراکز تزریق واکسن نیز واکسن‌های داخلی برای تزریق جدید وجود ندارد و واکسن‌های ساخت داخل در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که دوز اول واکسن خود را داخلی دریافت کرده‌اند. 

در عین حال،‌ تقریبا تمامی گروه‌های سنی از ۱۲ سال به بالا دوز اول واکسن‌های خود را دریافت کرده‌اند، و مشخص نیست که دولت قصد دارد واکسن‌های پیش‌خرید شده را به چه گروه‌هایی تزریق کند. پیش از این مدیران تولید واکسن‌های داخلی پیشنهاد تزریق واکسن‌های داخلی به کودکان ۵ تا ۱۲ ساله را مطرح کرده بودند که با مخالفت‌هایی مواجه شد. 

به گفته‌ی ناظران اقدام دولت به تزریق واکسنی که مراحل کارآزمایی بالینی خود را طی نکرده است، آن هم به کودکان اوج بی‌اخلاقی و بی‌مسئولیتی و نادیده گرفتن مسئولیت اجتماعی دولت‌هاست که از ابتدایی‌ترین ضرورت‌های حکمرانی است.

به گفته‌ی ناظران، رئیس جمهور می‌تواند برای قدردانی از تولیدکننده‌های دارویی، بودجه‌های پژوهشی این نهادها را افزایش دهد، نه این‌که با اقدام پرمخاطره‌ی تزریق واکسن‌های آزموده‌نشده به افراد، نگرانی‌های بهداشتی و سلامت را هم به نگرانی‌های موجود بیفزاید.

برخی از منتقدان بعید نمی‌دانند که شرکت‌های دارویی داخلی، با اقدام به پیش‌فروش واکسن‌های آزمایش نشده، این واکسن‌ها در مناطق محروم ایران یا سایر کشورها به مصرف برسانند.

درباره‌ی persisnews

persisnews

همچنین ببینید

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با هدف توافق بر سر واردات گاز به باکو می‌رود

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روز دوشنبه به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، …

محبوبه رمضانی، از مادران دادخواه آبان ۹۸، به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شد

محبوبه رمضانی، مادر پژمان قلی‌پور از جان‌باختگان آبان ۹۸ به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شد. …

تأیید هویت زن معترض به تذکر حجاب؛ سپیده رشنو در بازداشت است

برخی منابع آگاه، هویت زن معترض به تذکر حجاب در اتوبوس را «سپیده رَشنو» اعلام …

خبرگزاری فارس ادعا کرد: «عاملان» واکنش به «آمر به معروف» در اتوبوس بازداشت شدند

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، روز یک‌شنبه ادعا کرد که زنی که به دخالت یک …

پیشنهاد ترکمنستان برای ایجاد کریدور ترانزیت آسیای میانه‌، ایران‌، ترکیه

ترکمنستان پیشنهاد ایجاد دو مسیر بین‌المللی ترانزیت کالا را در چهارچوب کشورهای عضو سازمان همکاری‌های …

استقبال کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از حکم محکومیت حمید نوری

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران روز …

شهردار خوانسار برگزاری مراسم در گورستان برای قربانیان خودکشی را ممنوع کرد

شهردار خوانسار برگزاری مراسم ترحیم در گورستان این شهر برای ‌افرادی ‌را که به ‌دلیل …

فرمانده نیروهای کردِ‌ سوریه از ایران و روسیه خواست مانع حمله ترکیه شوند

مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای پیش‌ مرگه کرد در سوریه، روز جمعه، ۲۴ تیر، از جمهوری …

امضای توافق‌ نامه انتقال برق از عربستان سعودی به عراق

در حالی که موضوع انتقال انرژی از ایران به عراق در سال‌های گذشته یکی از …

نتانیاهو به بایدن: تحریم اقتصادی ایران کافی نیست؛ باید گزینه تهاجمی به کار برد

بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون و نخست‌ وزیر پیشین اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۲۳ تیر در جو …

عربستان واردات سوخت از روسیه را «دو برابر کرده است»

خبرگزاری رویترز گزارش داده که عربستان واردات سوخت از روسیه برای مصرف در بخش نیروگاه …

عربستان آسمان خود را به روی همه پروازهای تجاری گشود

در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به جده٬ سازمان هواپیمایی مدنی عربستان جمعه اعلام کرد …

گانتز از توافق امنیتی اسرائیل با کشورهایی «خارج از پیمان ابراهیم» خبر داد

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز پنج‌شنبه، ۲۳ تیر، گزارش داد که بنی گانتز، وزیر …

اعتصاب غذای محمدعلی زحمتکش، معلم بازنشسته، وارد هجدهمین روز شد

با تداوم اعتصاب غذای محمد علی زحمتکش که از ۲۴ اردیبهشت‌ماه امسال در زندان عادل‌آباد …

توافق ناسا و سازمان فضایی روسیه برای شراکت پروازها به ایستگاه فضایی بین‌المللی

روس کوسموس، سازمان فضایی روسیه، روز جمعه ۲۴ تیر خبر داد که برای شراکت پروازها …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *