در ادامهی مخالفتها با معرفی مسعود فیاضی، به عنوان وزیر آموزش و پروش، اعتراضها به احتمال انتخاب او بهعنوان وزیر آموزش و پرورش، همچنان ادامه دارد.
در واکنش به این اقدام، و در اعتراض بهمعرفی فردی برای وزارت آموزش و پرورش، که حتی از نظر معیارهای آموزشی نیز فرد مناسبی برای این پست کلیدی نیست، تعدادی از تشکلهای معلمان در کشور با ارسال نامهای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور از وی خواستنند در این تصمیم بازنگری کند.
در این نامه که توسط سه تشکل معلمان، شامل انجمن اسلامی معلمان ایران، سازمان معلمان ایران و مجمع فرهنگیان ایران اسلامی، تهیه شده است، این سه تشکل مدنی خطاب به رئیس دولت سیزدهم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، اعتراض خود را بهمعرفی مسعود فیاضی به عنوان وزیر آموزش و پرورش اعلام کردهاند.
در این نامه با اشاره به اینکه انتظار میرفت که رئیس دولت سیزدهم، پیام مخالفت با گزینه قبلی معرفی شده را دریافت کرده باشد، گفته شده است که رئیس جمهور با معرفی گزینهی فعلی نشان داده است که وی نه تنها پیام فرهنگیان و نمایندگان مخالف را دریافت نکرده است، بلکه این معرفی حاکی از عدم شناخت رئیس جمهور و حلقهی مشاوران وی، از مختصات آموزش و پرورش است و نشان میدهد که دستگاه آموزش و پرورش از اولویت نزد رئیس جمهور و مشاوران وی برخوردار نیست.
در این نامهی سرگشاده تاکید شده است که مسعود فیاضی تجربیات موثری در حوزه تعلیم و تربیت ندارد. همچنین با اشاره به اینکه آموزش اصلی وی در زمینهی حوزوی است، تاکید شده است که این فرد از شناخت کافی نسبت به اهداف آموزش و پرورش برخوردار نیست.
در عین حال در این نامه با اشاره به اینکه رشتهی تحصیلی وی ارتباط نزدیکی با تخصصهای مورد نیاز در حوزه آموزش و پرورش ندارد، وی را فردی فاقد تجربهی مدیریتی عنوان کرده و تاکید شده است که وی به دلیل نداشتن تجارب مدیریتی، به اهمیت موضوع روابط انسانی موثر واقف نیست.
همچنین تاکید شده است که تنها وزیری موجه، محبوب، با اراده، متعهد و از بدنه جامعهی معلمان میتواند بخشی از بحرانهای موجود در آموزش و پرورش را بکاهد.
در پایان نامه، ضمن تاکید بر مخالفت این سه تشکل با وزارت مسعود فیاضی بهعنوان وزیر آموزش و پرورش، تصریح شده است که آموزش و پرورش به وزیری فاقد حاشیه و جدای از انتصابات فامیلی و از جنس خانواده آموزش و پرورش نیاز دارد تا از انحصار یک جناح و یک خط فکری خارج شود و توسط صاحبنظران حرفهای و افراد با تجربه و کارآمد اداره شود.
معرفی مسعود فیاضی به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش، توسط رئیس جمهور واکنشهای شدیدی را بهدنبال داشته است. مدارک تحصیلی وی نشان میدهد که از زمان ورود وی به دانشگاه در سال ۱۳۷۳ تا دریافت لیسانس توسط وی در سال ۱۳۸۸، ۱۵ سال سپری شده که صرفنظر از غیرقانونی بودن آن، نشان میدهد که وی در دریافت یک مدرک کارشناسی ساده که در جمهوری اسلامی بهسهولت توسط حلقهی مدیران و وابستگان به آنها قابل دریافت است، تا چه حد دشوار بوده است.
ضمن اینکه مدت مجاز تحصیل در هیج مقطعی از تحصیلات دانشگاهی تا این حد طولانی نیست و تحت هیچ شرایطی حتی مجوزهای پزشکی، وزارت علوم مجاز به صدور چنین مدت زمان طولانی برای تحصیل نیست.
ضمن اینکه مسعود فیاضی، برادر داماد علیرضا زاکانی شهردار پرحاشیهی تهران است که البته خود او نیز با اقدامی فراقانونی بهعنوان شهردار تهران انتخاب شده است.
هنوز یک هفته از سخنرانی پُرحاشیهی رئیس جمهور در خصوص خودداری از انتصاب خویشاوندان به پستهای کلیدی نگذشته است که خود وی طی اقدامی غیرقانونی یکی از وابستگان مدیران ارشد جمهوری اسلامی را بهعنوان وزیر به مجلس معرفی کرده است.
به نظر میرسد که رئیس جمهور انتصابهای خویشاوندی را تنها در صورتی غیرقانونی و غیرمجاز میداند که خود این افراد خویشاوندان خود را به سمتی منصوب کرده باشند، اما از نظر دولتمردان جمهوری اسلامی، انتصاب خویشاوندان همکاران که طی فرایندی غیرقانونی برای پستهای کلیدی معرفی میشوند، نه تنها غیرمجاز نیست، بلکه آن را نوعی شایستهسالاری نیز بهشمار میآورند.