اکبر خوشکوشک، کارمند سابق وزارت اطلاعات، گفت بازداشت روحالله زم در چارچوب مبادله با یک افسر امنیتی فرانسه بوده است. او به وبسایت رویداد۲۴ گفت این افسر امنیتی فرانسه به صورت پنهانی عضو داعش شده بود و در جریان درگیریها به اسارت نیروهای «محور مقاومت» درآمد. خوشکوشک ادامه داد که وقتی سازمان امنیت فرانسه درخواست آزادی او را مطرح کرد، جمهوری اسلامی نیز خواستار استرداد زم شد.
این کارمند سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین گفت: «فرانسویها به ما قول دادند که روح الله زم را تحویل شما میدهیم، اما با برنامه.» به گفته او، سرویس امنیتی فرانسه زم را تا سفارت فرانسه در بغداد همراهی کرد و زمانی که قرار بود او از سفارت خارج شود، به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی اطلاع داد. خوشکوشک برای این اظهارات مدرک یا شواهدی ارائه نداد.
این مقام سابق در ادامه مصاحبهاش افزود: «موقعی که روحالله زم از مرز ایران عبور کرد و به داخل کشور وارد شد، افسر امنیتی فرانسه از دمشق به استانبول منتقل و آنجا به فرانسویها تحویل داده شد.»
هیچ منبعی در فرانسه چنین تبادلی را تایید نکرده است. روحالله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، بامداد شنبه ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ اعدام شد. زم که در فرانسه اقامت داشت، پس از سفر به عراق از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ربوده شد و سپس سپاه پاسداران در مهر ۹۸ در بیانیهای از انتقال او به ایران خبر داد.
از جمله اتهامهایی که در دادگاه زم به او وارد شد «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی» کشورهای اسرائیل و فرانسه، «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» و «مشارکت در جمعآوری اطلاعات طبقهبندیشده به قصد ارائه به دیگران» بود. دادگاه همچنین اتهامهایی چون «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی»، «مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار»، «تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاص در خدمت نیروهای مسلح به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی» را متوجه این فعال رسانهای کرد.
خوشکوشک همچنین مدعی شد فتحالله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند موسس گروه انجمن پادشاهی و رهبر پیشین جنبش «النضال»، در جریان تبادل با سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه به ایران تحویل داده شدند. از فرود فولادوند که پیش از فعالیتهای تلویزیونی خود در سالهای آغازین انقلاب به عنوان کارگردان سینما دو فیلم نیز ساخته بود، پس از ناپدید شدنش هیچ خبری در هیچ رسانهای مطرح نشده است.
اکبر خوشکوشک که با نام اکبر خوشکوش هم نامیده میشود از اعضای سابق بدنام وزارت اطلاعات حتی برای اعضای حکومت جمهوری اسلامی مطرح بوده است. وی پیش از این در موارد متعددی اخبار زرد خود را بهعنوان خبرهای اطلاعاتی کاملا سری عنوان کرده است. اغلب این خبرها علیه مخالفان حکومت یا رسانههای منتقد جمهوری اسلامی مطرح شده است. وی پیش از این به عنوان یکی از عوامل قتلهای زنجیرهای معرفی شده بود و بطور مشخص وی یکی از عوامل قتل فریدون فرخ زاد نیز نام برده شده بود. خوشکوش در سال ۱۳۹۳ در یک مصاحبه جنجالی ادعای حضورش در قتل فریدون فرخزاد را تکذیب کرد و در همان مصاحبه اعلام کرد که « تمام رسانههای فارسیزبان جهان جز صدای آمریکا و بیبیسی فارسی، ساخته جمهوری اسلامی هستند و اهداف این نظام را پیادهسازی میکنند. همچنین ادعا کرد که چهرههایی همچون علیرضا نوریزاده و شهرام همایون از عوامل جمهوری اسلامی ایران هستند.»
خوشکوش همچنین در پرونده داوود افراشته نیز به عنوان کلاهبردار متهم شد. در آن دادگاه که توسط محسنی اژهای قضاوت میشد، داوود افراشته در مورد خوشکوش چنین گفته بود: « در سال ۱۳۷۳ اکبر خوشکوش برای ساختن ساختمانی به من مراجعه کرد و کمک خواست که در قبال این کار وی طی قراردادی که بین شرکت مخابرات و «شرکت فران [وابسته به وزارت اطلاعات] بسته شده بود و در آن عنوان شده بود ۳۰۰ دستگاه موبایل گرفته شود را یادآور شد و گفت که مایل است ۱۰۰ دستگاه آنرا به من بفروشد که بعد من بابت خرید ۱۰۰ میلیون تومان چک به وی دادم و قرار شد چند روز بعد هم موبایلها را تحویل بدهد. بعد از مدتی در تماس با وی برای تحویل موبایلها وی گفت شرکت کم کاری کرده و از من خواست تا در تماس با دوبی از آنجا گوشی خریداری و بعد از تحویل به فرودگاه به نام «اکبر اکبری» [نام مستعار اکبر خوش]به تهران آمده و پس از ورود گوشیها در عرض۳ تا ۴ ماه وی فقط ۲۹ دستگاه تلفن به من تحویل داد و حتی تعدادی را نیز به شخصی بنام همایون طوسی فروخت٬ ولی بعدها به علت تاخیر در تحویل ما تقاضای پولمان را کردیم که ایشان نمیدادند و تهدید میکردند بالاخره پس از مدتها دوندگی توانستیم از وی بصورت چکی بلند مدت بگیریم. »
انتشار اطلاعات طبقهبندی شده توسط خوشکوش در مورد روحالله زم و فرود فولادوند احتمالا جز احتمال مورد توجه قرار گرفتن خوشکوش احتمالا میتواند به برخی از تسویه حسابهای میان نیروهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی نیز ربط داشته باشد. اما هر چه باشد، صحت این خبرها توسط وی عمیقا مورد تردید است.