محسن رضایی معاون اقتصادی رییسجمهور که مشهور به اغراقگویی و بیان طرحهای عملی و بلند پروازانه است و این نوع ادعاهایش در جنگ با عراق باعث قربانی شدن هزاران رزمنده شده است اکنون ادعاهای جدیدی در مورد خروج از تحریم و بحران اقتصادی ازائه دادهاند.
وی در سخنانی روز پنجشنبه در ایذه گفت محاصره اقتصادی ایران توسط آمریکا که سه سال است در حال اجراست، باید با همت مردم شکسته شود. محسن رضایی با اشاره به اینکه آمریکا بیش از سه سال است که بدون دلیل قانونی، جمهوری اسلامی را محاصره اقتصادی کرده، اظهارداشت ایران مجبور است که حتی نفت خود را به صورت قاچاق به فروش برساند.
وی افزود ایران حتی درآمد دلاری خود را هم مخفیانه وارد کشور میکند تا قیمت دلار حفظ شود. وی از مردم ایذه و دیگران خواست تا یک تصمیم تاریخی بگیرند و محاصره اقتصادی آمریکا علیه کشور را بشکنند. وی از مردم خواست علیه آمریکا بهدلیل محاصره اقتصادی ایران قیام کنند.
رضایی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی را به این بهانه که میخواهد بمب اتم بسازد، پای میز مذاکره نشاندند، اظهار داشت تیم مذاکرهکننده در نهایت هرچه آنها میخواستند داد، اما در نهایت هم آن را زیر پا گذاشت.
سخنان رضایی کاملا بیمبناست. این در حالیست که تیم مذاکرهکننده ایران، در شرایطی پای میز مذاکرات نشست که سختترین تحریمها علیه جمهوری اسلامی وضع شده بود، ایران در معرض حملهی نظامی قرار داشت و جز از طریق قاچاق، قادر به فروش نفت نبود.
ایجاد پدیدهی بابک زنجانی که یکی از افتضاحات اقتصادی در دوران تحریمها در دولت محمود احمدینژاد است، ثمرهی تحریم گستردهی نفتی و محرومیت ایران از فروش نفت و یادآور دورانی است که جمهوری اسلامی ایران، اجازهی فروش نفت را نداشت و مجبور بود که نفت خود را به صورت قاچاق به فروش برساند و بهصورت قاچاق هم پول آن را از طریق طلا و دلار وارد کشور کند.
جمهوری اسلامی در دولت یازدهم، با چنین شرایطی پای میز مذاکره نشست و موضوع مذاکرهی ایران رفع این تحریمهای نفتی، دریافت پول ناشی از آن، خروج ایران از ذیل بند ۷ منشور سازمان ملل و آزادسازی برخی از منابع نقدی ایران و سایر مواردی بود که اقتصاد ایران را تحت فشار قرار داده بود.
تیم مذاکرهکننده، با دو سال گفتگو و مذاکره توانست بسیاری از این امتیازات را مجددا بهدست بیاورد و حتی شرکتهای نفتی را به سرمایهگذاری در ایران ترغیب کند.
خود محسن رضایی یکی از افرادی بود که در کنار دیگر مخالفان برجام، در این سالها با مخالفت با سرمایهگذاری شرکتهای نفتی بینالمللی مدعی بود که جمهوری اسلامی برای سرمایهگذاری نفتی نیازی به سرمایهگذاری شرکتهای خارجی ندارد و باید از توان و نیروی داخلی برای این سرمایهگذاریها استفاده کرد.
مسئولین جمهوری اسلامی عمدتا بهدنبال مذاکراتی هستند که طی آنها جهان به آنها اجازه انجام هر کاری را بدهد، بیآنکه ایرانیها در انجام معاملات و تعاملات خود جایی برای بقیه قائل باشند. آنها آزادی عمل در سرمایهگذاری و تجارت جهانی را هم برای آزادی تعامل با جهان نمیخواهد، بلکه مایلند که از این فرصت، تنها برای توسعه اقدامات خود استفاده کنند، نه اینکه فرصت سرمایهگذاری و تعامل را برای دیگر کشورها نیز فراهم سازند.
وی در ادامهی اظهاراتش با بیان اینکه نباید دست روی دست گذاشت و مقاومت منفعلانه داشت، اظهار داشت مبارزه با آمریکا در حرکت و فعالیت مردم است. وی افزود فعال کردن صنعت و کشاورزی و بیرون راندن فقر و بیکاری از کشور یکی از راههای این مقاومت است.
گرچه وی توضیحی در این خصوص نداد که با وجود محاصرهی اقتصادی، و قطع ارتباط با جهان، و فقدان منابع کافی برای فعال کردن اقتصادی، این اقدامات چگونه امکانپذیر است.