با بالا گرفتن بحران هستهای بحث نحوه مقابله با جمهوری اسلامی در نشریات اسرائیلی نیز گسترش یافته است نشریه تایمز اسرائیل از قول زاچی هانگبی، نماینده حزب لیکود در پارلمان اسرائیل و از وزرای پیشین اسرائیل ذکر میکند که برنامه هستهای ایران تهدیدی علیه موجودیت اسرائیل محسوب میشود و ما در ارتباط با مساله ایران به نقطه عطف نزدیک میشویم و اگر دولت تا پایان سال جاری میلادی درباره برنامه هستهای ایران توافقی صورت نگرفت و به جمهوری اسلامی ایران حمله کند، دولت از حمایت کامل حزب لیکود، در صورت حمله به ایران برخوردار خواهد شد.
این در حالیست که بنیامین نتانیاهو، رهبر جناح مخالف بهشدت سیاستهای نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل را بهویژه در مورد مسائل مربوط به ایران مورد انتقاد قرار داده و نخست وزیر کنونی اسرائیل در پاسخ به انتقادهای نتانیاهو گفت دولت پیشین در برخورد با ایران سیاست پویا و فعالی نداشته است.
این نماینده پارلمان اسرائیل در حالی خواستار حمله به ایران در صورت شکست گفتگوهای هستهای شده است که جو بایدن و رهبران اروپایی نگرانی عمیق خود را از فعالیتهای هستهای ایران ابراز داشتهاند. از قرار معلوم آنها درباره برنامههای احتمالی در صورت خودداری ایران از بازگشت به میز مذاکره، رایزنی و تبال نظر کردهاند و با انتشار بیانیهای اعلام کردند، هرگز اجازه نخواهند داد که ایران به جنگافزار هستهای مجهز شود. این در حالیست که ایران اعلام کرده تا پایان ماه نوامبر، مذاکرات هستهای را از سر خواهد گرفت.
در این میان روزنامه جروزالم پست اسرائیل نیز درمطلبی باعنوان حملات سایبری میتواند رژیم را سرنگون کند، به تمهیدات ارتش اسرائیل برای مقابله با ایران پرداخته و با ذکر رزمایش نظامی یگان غزه ارتش اسراییل، گفته که در این مانور شرایطی تمرین شده است که در آن ایران برای تلافی کشته شدن نیروهای امنیتی خود در حمله هوایی منسوب به اسرائیل در سوریه، تصمیم گرفته است به اسرائیل از طریق حزبالله و از نوار غزه حمله کند.
در انجام این رزمایش در سراسر نوار غزه، دو پیشفرض اصلی وجود دارد؛ نخست آنکه جنگهای متعدد در میدانهای مختلف بر یکدیگر اثر میگذارند و از تصمیمات و دستورهای ایران متأثر هستند. و دوم آنکه حتی رخدادی محلی میتواند به حملات متقابل تبدیل شود و تا مرز تبدیل شدن به جنگ پیش برود.
این نشریه معتقد است که تنش با ایران، از جمله تحولات در سوریه میتواند به لبنان و عراق نیز کشیده شود، و لذا در صدر توجهات سازمان امنیتی اسرائیل قرار دارد.
این روزنامه مینویسد، میزان حساسیت در جبهه شمالی را میتوان در شمار زیاد حملات منسوب به اسرائیل، تهدیدهای فراوان ایران و گزارشهای متعدد از استقرار سامانههای پیشرفته دفاع هوایی ایران در عراق و سوریه دید.
ولی با وجود درگیری در غزه، امنیت زندگی روزمره برای شهروندان اسرائیلی تا به حال خوب بوده است؛ اما افزایش میزان اتفاقات نشان میدهد این امنیت طولی نخواهد کشید.
این روزنامه مینویسد، دولت تلاش میکند که غزه آرام باشد و افزایش شمار مجوزهای ساکنان غزه برای کار در اسراییل با امتیازات اقتصادی متعدد نشان میدهد اسرائیل تلاش میکند برای تمرکز بر ایران و مرز شمالی خود، تا حد امکان با حماس وارد چالش نشود.
این روزنامه سپس به عملیات سایبری علیه فعالیت جایگاههای سوخترسانی ایران پرداخته که همه از کار افتادند و همزمان روی برخی از بیلبوردهای سطح شهرها در ایران جملاتی در انتقاد از رهبر جمهوری اسلامی به نمایش درآمد.
این روزنامه مینویسد، اگر اسرائیل واقعاً عامل این حملات باشد، نمیتوان آن را فقط نشانهای از کنشگری اسراییل دانست؛ بلکه بهنوعی نشاندهنده خصومت ودرگیری است. این در حالیست که نفتالی بنت بر این باور است که نتانیاهو بیشتر درباره ایران حرف میزد، تا عمل کند. برنامه هستهای ایران بعد از خروج آمریکا رشدی سریع داشته است و عملیات نظامی اسرائیل برای حمله به مراکز هستهای ایران نادیده گرفته شده است.
این روزنامه سپس میافزاید گزارشها از حملات سایبری و ازسرگیری عملیات نیروی هوایی نشان میدهد که اسرائیل دارد کارهایی انجام میدهد، هرچند در حال حاضر اثرگذاری اسرائیل بسیار اندک است و این آمریکا است که سیاست را ابلاغ میکند و برای از سرگیری مذاکرات هستهای تلاش میکند و فعلا اسرائیل با نگرانی آنچه را اتفاق میافتد، نظارهگر است.
این روزنامه در پایان چنین نتیجهگیری میکند که برخی از مقامات اسرائیلی معتقدند که حملات سایبری به ثبات حکومت ضربه میزند و در حال حاضر این تفکر امیدوار است که این اقدام منجر به اعتراضات شود، زیرا مقامات ایرانی پیش از این اعتراضات به افزایش قیمت سوخت را با کشتار معترضان سرکوب کردند، ولی بدیهی است که این اعتراضات رژیم را به دردسر میاندازد؛ اما در این که رژیم را دچار فروپاشی و سقوط کند تردید وجود دارد. اما اسرائیل فعال است و از دید دستگاه دفاعی و امنیتی اسرائیل، عمل تهاجمی همواره بهتر از انفعال و نظارهگری است.