سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرامل کشور، که درست در روز حملهی سایبری به سامانهی سوخت در ایران که برای ساعتهای متوالی سوخترسانی را مختل کرد و همچنان هم ادامه دارد، اعلام کرده بود هیچکس قادر به حملهی سایبری به تاسیسات جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی در مصاحبه اخیر خود این حملات را از طرف یک کشور خارجی دانست و اظهار داشت براساس تحلیلهای اطلاعاتی، حمله سایبری به سامانههای سوخت از طرف یک کشور خارجی و آمریکاییها و اسرائیلیها انجام شده است. وی در ادامه تاکید کرد موضوع از نظر اطلاعات فنی در حال بررسی است و بهصورت قطعی امکان اظهار نظر وجود ندارد.
وی که این اظهارات را در یک برنامهی زندهی تلویزیونی بیان میکرد، ضمن تشریح ماموریتهای سازمان پدافند غیرعامل کشور، اظهار داشت این حملات در بخش میانافزار اتفاق افتاده است. وی توضیح داد که این دست حملات بسیار پیچیده هستند و پاکسازی آنها بسیار دشوار است.
جلالی همچنین این حمله را مشابه حمله سایبری به راه آهن و بندر شهید رجایی دانست و اظهار داشت قطعا توسط امریکاییها و اسرائیلیها انجام شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل، همچنین حمله به سیستم سوخت را یک حملهی سختافزاری دانست و تاکید کرد برای انجام این حمله نیاز به نفوذ بوده است. وی افزود شرکت سازندهی سختافزار در این حمله دخیل بوده است.
جلالی در ادامه در خصوص ارتباط حملهی سایبری به سامانهی سوخت، با حملهی سایبری به تابلوهای تبلیغاتی در سطح شهرها نیز اظهار داشت، این دو حمله به هم مرتبط بوده است، گرچه وی تاکید کرد از نظر اتصال فنی مساله در حال بررسی است و تاکنون ارتباطی پیدا نشده است.
جلالی افزود ممکن است عوامل داخلی در این حمله سایبری دخالت داشته باشند که دستگاههای امنیتی در حال بررسی آن هستند.
این اظهارات در حالی عنوان میشود که سردار جلالی که سالهاست مسئولیت سازمان پدافند غیرعامل را بهعهده داشته است، تاکنون بارها بر امنیت گستردهی زیرساختهای کشور تاکید کرده و بارها گفته است این زیرساختها از امنیت کافی برخوردارند و امکان نفوذ به آنها وجود ندارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل حضور هوشمندانه و تغییر روند صدا و سیما در پرداختن به این مسائل و بررسی دقیق و اطلاعرسانی به موقع آن به مردم، و همچنین سرعت عمل گروههای فنی و بازگشت سریع جایگاههای توزیع سوخت به خدمترسانی را از جمله عواملی دانست که موجب خنثیسازی توطئه دشمنان در ایجاد اغتشاش و تجمع مردم شده است.
وی تداوم کارکرد زیرساختها را خط قرمز سازمان پدافند غیرعامل دانست و با اشاره به اینکه این زیرساختها در زندگی مردم تاثیرگذار هستند، تاکید کرد این موضوعات به همین دلیل در اولویت سازمان پدافند غیرعامل هستند.
سردار جلالی در ادامه با تاکید بر اینکه عملکرد سازمان برای حفظ امنیت کشور بسیار ضروری است، خواستار تامین بودجهی کافی برای سازمان شد و اظهار داشت اگر بودجه عملیاتی در اختیار سازمان پدافند غیر عامل نباشد، این سازمان قادر به انجام ماموریتهای خود نیست و فقط به یک مجموعه گفتار درمانی تبدیل میشود.
وی افزود مجلس شورای اسلامی برای سازمان پدافند غیرعامل بودجه عملیاتی در نظر نگرفته است.
مسالهی بودجه همواره یکی از بهانههای نهادها در جمهوری اسلامی برای شکست در برنامهها و عدم موفقیت در برنامههاست.
جلالی همچنین مخالفت دولت حسن روحانی با حضور نمایندهی سازمان پدافند غیرعامل در شورایعالی فضای مجازی را از جمله مشکلات سازمان دانست و اظهار داشت با روی کار آمدن دولت جدید، شورای عالی فضای مجازی دو جلسه تشکیل داده و سازمان پدافند غیرعامل در هر دو جلسه حضور داشته و برای حل مسائل گفتوگو کرده است.
جلالی افزود در دولت گذشته به این سازمان اجازهی دخالت در موضوع شبکه ملی ارتباطات داده نمیشد. رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت، جنگ سایبری زیرساختی آغاز شده و باید آن را جدی گرفت و ضعفها و نقاط آسیب را اصلاح کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که در گذشته، سازمان پدافند غیرعامل، سیستم توزیع سوخت را دوبار در سال گذشته و امسال آزمایش کرده است و هر بار سه نقطه ضعف پیدا شده که یکی از آنها به روز نبودن سامانهها و قدیمی بودن آنها بود که این مساله را به صورت مکتوب اعلام شده، اما اصلاحی انجام نشده است.
جلالی افزود قوه قضاییه گفته است باید در این زمینه قانون وجود داشته باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین اظهار داشت سازمان بسیاری از مجموعهها را بررسی کرده است، اما در خیلی از آنها اشکالاتی وجود دارد. وی ایجاد شبکه ملی اطلاعات را جمله اصولیترین اقداماتی که دانست که باید در این زمینه انجام شود.
جلالی همچنین با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل در سالهای گذشته بررسیهای خوبی در داخل کشور در بارهی رمز ارزها انجام داده و فرصتها و تهدیدهای رمز ارزها را کاملاً بررسی کرده است، اظهار داشت جمعبندی کلی سازمان این بوده است که رمز ارزها اگر بدون رعایت حکمرانی کشور وارد نظام اقتصادی ایران شوند به پول ملی آسیب میزند و موجب میشود که حوزه حکمرانی پولی و مالی کشور از کنترل خارج شود.
وی در عین حال تاکید کرد نتیجهی این مطالعات نشان داده است که رمز ارزها میتواند جایگزین خوبی برای دیگر ارزهای خارجی باشد و از آن استفاده شود. جلالی تاکید کرد بر اساس مطالعاتی که در سازمان پدافند غیرعامل انجام شده، جمعبندی این بوده است که دولت میتواند به تنهایی یا به کمک چند کشور دیگر، رمزارز را تولید کند و پشتوانه آن را نفت قرار دهد و خودش هم از آن استفاده کند.
در ماههای اخیر، دولت جمهوری اسلامی تلاش زیادی کرده است که از رمزارزها به عنوان یک منبع مالی و ارزی برای جبران کسری بودجه خود استفاده کند. گرچه دولت هیچگاه بهطور رسمی اعلام نکرده است که از رمزارزها استفاده میکند، اما استفادهی گسترده از ماینرها در داخل کشور که اقدام به استحصال رمزارز میکنند، از جمله دلایلی است که نشان میدهد جمهوری اسلامی به صورت پنهانی از پول دیجیتال برای جبران کاستیهای اقتصادی خود استفاده میکند.
ضمن اینکه بر اساس اخبار غیررسمی، سپاه و نهادهای امنیتی، از جمله بهرهبرداران اصلی رمز ارزها در ایران هستند که به نظر میرسد که سازمان پدافند غیرعامل، که بر اساس ماموریت ذاتی خود ابعاد امنیتی اقدامات سیاسی و اقتصادی را مورد توجه قرار میدهد، از میزان استفاده دولت و همچنین نهادهای امنیتی و سپاه از رمز ارزها با اطلاع باشد.