به گزارش روزنامه جرازولم پست اسرائیل، جمهوری اسلامی ایران، سطح جدیدی ازدرگیری را در سوریه کلید زده است. در عین حال این روزنامه میگوید ارتش اسرائیل خود را برای حمله به تاسیسات هستهای ایران اماده میکند.
نویسنده میگوید: جمهوری اسلامی برای مقابله با حملات هوایی اسرائیل به سوریه، استقرار سامانههای دفاع ضد هوایی موشکی در سوریه را آغاز کرده است. این در حالیست که اسرائیل تا کنون صدها بار برای مقابله با تقویت حضور ایران در سوریه و قاچاق اسلحه به این کشور برای نیروهای حزبالله که در سوریه و لبنان مستقر هستند، اهداف مختلف در سوریه را آماج حملات هوایی خود قرار داده است.
حملات اسرائیل در جنگ اعلام نشده علیه ایران، به سوریه محدود نبوده، بلکه عراق و فراتر از آنرا نیز در بر گرفته است. به گزارش نویسنده در خلال یکسال گذشته که حملات هوایی اسرائیل به سوریه شدت یافته، واکنش سامانههای دفاع ضدهوایی سوریه به این حملات نیز سرعت گرفته است. همین اقدام، ارتش اسرائیل را وادار ساخته است در چگونگی حملات هوایی خود به سوریه، بازنگری کند. از جمله تدابیر اتخاذ شده، مشارکت شمار بیشتری از هواپیماها در حملات هوایی است تا اهداف بیشتری مورد حمله قرار گیرند و نیازی به حملات مکرر نباشد.
نویسنده میگوید در سال ۲۰۱۸ ، یک هواپیمای جنگی اسرائیل که درسوریه مورد اصابت موشک اس- ۲۰۰ قرار گرفته بود در شمال اسرائیل سرنگون شد. در سالهای اخیر موشکهای سوریه در خاک اسرائیل فرود آمدهاند، که یکی از موارد آن فروریختن قطعات لاشه موشک در شمال تل اویو بود. در یک مورد دیگر، لاشه موشک رهگیری شده سوریه در نزدیکی تاسیسات هستهای دیمونا سقوط کرد.
نویسنده میگوید برای اسرائیل، مقابله با ایران در اولویت نخست قرار دارد و ژنرال کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل، بودجه خاصی برای آمادگیهای جنگی و تمرینهای نظامی در ارتباط با ایران، اختصاص داده است. افزون بر این، ارتش اسرائیل برای آمادگی جهت حمله به تاسیسات هستهای ایران، سناریوهای متفاوتی را تمرین کرده است.
نویسنده میگوید ایران در تلاش برای به چالش کشیدن جتهای جنگنده اسرائیل، سکوهای پرتاپ موشکهای ضد هوایی را در نقطهای متفاوت از رادارها مستقر کرده است. این ترفند ایران باعث شده است تا اسرائیل برای حمله به تاسیسات هوایی ایران، هواپیماهای بیشتری را اختصاص دهد.
نویسنده مطلب معتقد است مقامات نیروی هوایی اسرائیل میدانند که ایران از صنایع دفاعی پیشرفته برخوردار است. با اینکه ایران نیروی هوایی قابل ملاحظهای در اختیار ندارد، اما توانمندی این کشور در زمینه پهپاد نگران کننده است و تهدیدی جدی علیه اسرائیل و کشورهای منطقه، محسوب میشود، که نمونه آن حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان در سال ۲۰۱۹ است و مقامات وزارت دفاع اسرائیل، شمار فزایندهای از پهپادهای ایران را که در اختیار حزب الله، حماس و دیگر گروههای تروریست قرار گرفته، شناسایی کردهاند.
حماس، حزب الله و جهاد اسلامی در حملات خود از پهپادهای جنگی استفاده کردهاند. در سالهای اخیر پهپادها به حریم هوایی اسرائیل رخنه کردهاند و نیروی هوایی اسرائیل برای سرنگون ساختن آنها ناگزیر شده است تا از شمار زیادی از هواپیماهای جنگی استفاده کند.
نویسنده در پایان نتیجه میگیرد که اسرائیل تهدید ایران را تهدید فوری میپندارد و از وزیر دفاع اسرائیل نقل میکند که گفته است تهدید ایران علیه اسرائیل تهدیدی آتی محسوب نمیشود، بلکه تهدید آنی و ملموس است و هشدار داده است که اسرائیل هر تهدیدی علیه شهروندان و اهداف خود را، از میان خواهد برد.