آفتاب یزد: زنگ خطر کمبود پزشک
روزنامه آفتاب یزد درصفحه اول این شماره خود نوشته است:”خالی ماندن بیش از ۶۵۰ ظرفیت تخصصی پزشکی حتی در رشتههایی مانند قلب و اورولوژی، بیش از گروه پزشکی باید برای مسئولان زنگ خطر را بهصدا درآورد. این همان آزمونی است که برای قبولی در هررشتهای سوال خرید و فروش میشد.”
این گزاره متن توییت علی جعفریان استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با هشتگ سونامی مهاجرت به این مسئله اشاره شده است.
علی جعفریان در ادامه نوشته است:”مشغولیت ذهنی به مهاجرت بسیار بدتر از خود مهاجرت است چون باعث میشود افراد انگیزه کار و فعالیت نداشته باشند؛ نوعی روزمرگی کسلکننده و عذابآور، با فکر دائمی گیر افتادن و تمایل به فرار از محیط، حاکمیت باید شرایط را تغییر دهد، اگر قرار است ایران روی پیشرفت همهجانبه را ببیند. من که در سه مقطع پزشکی عمومی، تخصص و هیئت علمی امکان مهاجرت را بدون هرگونه سهمیه و رانت داشتم و با افتخار زندگی در ایران را انتخاب کردم و پشیمان هم نیستم، اکنون برای نسل جوان به سختی میتوانم دلیل این تصمیم را توجیه کنم، چه رسد به آنان که میخواستند و نشد.”
بابک قرائی مقدم پزشک و جراح مغز و اعصاب نیز در این باره به آفتاب یزد گفته است:”این زنگ خطر سال هاست که به صدا در آمده است. یعنی سالهاست که در رشته پزشکی عدم توانایی در جذب و استفاده از نیروی انسانی دیده میشود. عدهای از بهترین دانشآموزان کشور با عشق و علاقه به سمت رشته پزشکی میروند و در این رشته تحصیل میکنند. … هنوز باید به صورت اجباری پزشکان را به مناطق محروم فرستاد. در صورتی که عده زیادی به دورترین کشورها و مناطق بد سایر کشورها میروند و حاضر میشوند در آن جا کار کنند.به این دلیل که در جاهای دیگر قدر کار آنها دانسته میشود….”
شرق: سکوت روحانی خواهد شکست؟
روزنامه شرق با انتخاب تیتر فوق در صفحه اول خود به نقل از رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس از تشکیل پرونده علیه حسن روحانی خبر داده و میپرسد:” سکوت روحانی خواهد شکست؟”
شرق مینویسد:”روحانی از سال ۹۲ تا مرداد امسال هشت سال رئیس دولت بود و با توجه به شرایط خاص دوران ریاستجمهوریاش، روز و هفتهای نبود که سخنرانی نکند یا در جلسهای شرکت نداشته باشد. او پیش از رسیدن به ریاستجمهوری نیز روزهای پرمشغلهای در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورایعالی امنیت ملی داشت و حتی در زمان جنگ، عضو شورای عالی دفاع و نایبرئیس مجلس بود، اما این روزها ترجیح داده سکوت کند … مخالفان او اما ساکت ننشستهاند و در آخرین اقدام از طرف رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس خبر رسیده که پروندهای درباره ترکفعلهای حسن روحانی در این کمیسیون تشکیل شده و در حال رسیدگی به ابعاد مختلف آن هستند.”
روزنامه شرق در ادامه مصاحبه خبرگزاری فارس با حجتالاسلام حسن شجاعی رئیس کمیسیون اصل نود را منتشر کرده و به نقل از او نوشت:”بیش از ۵۰۰ هزار امضا و شکایت از حسن روحانی به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس رسیده است و حتی برخی از طومارها رسیده که خیلی از آنها بهصورت دستی نوشته شده و امضاهای مردمی دارد که به آنها هم رسیدگی خواهد شد». او البته گفته زمان استقرار تیم بازرسی کمیسیون اصل ۹۰ در نهاد ریاستجمهوری مشخص نیست، اما چون مصوبه کمیسیون است حتما باید اجرا شود.”
اتهامات نقل شده علیه وی عبارتند از:”افزایش نرخ ارز و بیارزشکردن پول ملی و نابودی سرمایههای مردم، بهکارگیری عوامل جاسوس دشمن و دارای تابعیت دوگانه در سمتهای کلیدی دولت و نیز زمینهسازی برای افزایش مرگومیر ناشی از کرونا ازطریق ممانعت از ترویج طب سنتی-ایرانی و تبعیت بیچون و چرا از WHOو همکاری با تحریمکنندگان ملت ازطریق اجرای غیرقانونی قراردادهای استعماری پالرمو و سیافتی و افشای راههای دورزدن تحریمها و عدم استقبال از پیشنهادات کشورهای دوست جهت خلاصی کشور از حاکمیت دلار، تخریب بنیان خانوادهها، توسعه قمار، قتل، سرقت، انحرافات جنسی، بیماریهای روحی و روانی و بسیاری مفاسد و فجایع دیگر به واسطه توسعه تسلط اجانب بر فضای سایبری کشور و ….”
اعتماد: گشایشهای نسبی سیاسی
روزنامه اعتماد با تیتر درشت خبر از سخنرانی کروبی و خاتمی در ایام تعطیلات مذهبی اخیر داده است و نوشته است:” در راستای گرامیداشت چهلمین روز درگذشت علامه محمدرضا حکیمی در حسینیه جماران برگزار شد و کنار یادگار و برخی اعضای بیت امام و شماری از روحانیان و شخصیتها و چهرههای سیاسی عمدتا اصلاحطلب، یک میهمان ویژه داشت؛ سیدمحمد خاتمی، رییس دولت اصلاحات که اگرچه این سالها بهرغم پارهای از محدودیتها در برخی محافل عمومی شبیه به این حاضر شده اما از حدود یک دهه پیش تا شامگاه پنجشنبه هفتهای که پشت سر گذاشتیم، دستکم در این سطح امکان سخنرانی نداشته است. …”
اعتماد یاد آور شده است که سخنرانی خاتمی در حسینیه جماران حدود ۱۲ سال پیش با با حمله گروهی از مخالفان اصلاحات نیمهکاره ماند.
“… با اتکا به روند رویدادهای سیاسی و بر پایه بازخوانی رویدادهای تاریخی این بازه زمانی حدودا ۱۲ ساله، میتوان دستکم بهطور حدودی از روند شرایطی گفت که ابتدا رفتهرفته و با سیری افزاینده، محدودیتهای سیاسی و رسانهای این بزرگان سیاسی منتسب به جناح چپ و جریان اصلاحات را تکمیل کرد و از چندسال پیش با سیری کندتر از آنچه در جریان افزایش محدودیتها شاهد بودیم، گشایشهایی را در وضعیت ظهور و بروز سیاسی و رسانهای آنان رقم زد. …”
جوان: پیک جدید کرونا
روزنامه جوان در صفحه سوم خود طی مطلبی در مورد کرونا تیتر زد” احتمال بروز پیک جدید کرونا در اواخر مهر ماه” و در متن آن نوشته است:” پیک پنجم کرونا با وجود رقم زدن سیاهترین روزهای کرونایی در کشور و رساندن آمار قربانیان کرونایی به بالای ۷۰۰ نفر در روز، رفته رفته رو به افول گذاشته و آخرین آمار وزارت بهداشت از مرگ و میرها نشان میدهد با قرار گرفتن در بازوی نزولی موج پنجم، پس از ۸۲ روز بالاخره آمار روزانه فوت بیماران کرونایی به کمتر از ۲۰۰نفر رسید. با وجود این معاون تحقیقات وزارت بهداشت معتقد است ایران کماکان میتواند مستعد پیدا شدن سویههای جدید باشد که این سویهها میتوانند سرایتپذیری بالاتری داشته باشند. به گفته دبیر کمیته علمی کشوری کرونا هم بسیاری از مجامع علمی در دنیا اعلام کردند که ممکن است در اواخر اکتبر یعنی تا دو سه هفته دیگر، با پیک جدیدی از بیماری کرونا مواجه باشیم. با این حال همه این پیشبینیها بر اساس اقدامات بهداشتی و رعایت جامعه، میزان واکسیناسیون و همچنین اینکه سوش جدیدی که نسبت به اقدامات بهداشتی یا واکسن مقاوم باشد یا خیر، متغیر است. ….”