آفتاب یزد و مسئله قرهباغ
روزنامه آفتاب یزد مصاحبه علی بیگدلی تحلیلگر مسائل بینالمللی در صفحه اول خود آورده است. او ضمن اشاره به جنگ باکو – ایروان که بر سر موضوع «قره باغ» بود، با کنایه به کسانی که در داخل تلاش میکنند «روسیه» را «شریک استراتژیک و راهبردی ایران» معرفی کنند به موضعگیریهای این کشور در حمایت تام و تمام از «اسرائیل» اشاره کرده و ضمن یادآوری سکوت روسیه در جنگ اخیر قرهباغ میگوید: “… در روزهایی که بین آذربایجان و ایران درگیریهای لفظی و دیپلماتیک در گرفته و همه میدانند دلیل اعتراض ایران، حضور «مستشاران» اسرائیلی در باکو است، مقامات مسکو همانند چندماه قبل که تا روزهای پایانی جنگ بین ایروان و باکو سکوت کردند، حالا نیز بر موضع سکوت ایستادهاند، چرا؟ چون عالیمقامانِ کرملین هرگز بر سر منافع خود ریسک نخواهند کرد، حتی اگر این منطقه درگیر جنگی دیگر شود.”
بیگدلی گفته است:”… مانور مشترک ترکیه، پاکستان و آذربایجان اگرچه با خویشتنداری ایرانیها همراه بود، اما نشان از یک تلاش همه جانبه برای ایجاد تغییرات ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی در منطقه است که میتواند راههای تجاری ایران به آسیای میانه و شرق اروپا را دچار چالش جدی کند. کما اینکه هم اکنون نیز آذربایجانیها که به آنها «آذربایجان بالا» نیز میگویند، عوارض بسیار گزافی از کامیونهای ایرانی اخذ میکنند که ادامهی این رفتار میتواند این مسیر را از چرخهی تجاری ایران حذف کند.”
بیگدلی میگوید:”… بسیاری از چالشهای نسبتاً عمیق ما از راه دیپلماسی قابل حل است. ادامهی اختلافات با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ترک یک جانبهی مذاکرات برجامی زمینهساز ایجاد فشارهای همهجانبه و تشکیل جبههای هماهنگ علیه ایران است که قطعاً عواقب تلخی برای ما در پی خواهد داشت. اگرچه قدرت دفاعی و تکیه بر تکنولوژیهای به روز نظامی بخشی از اقتدار سیاسی است. اما وقتی در سایهی دیپلماسی میتوان ارزانتر و کم هزینهتر … بر مشکلات و اختلافات فائق آمد چرا باید واکنشها همه به سمت و سوی حل نظامی ماجراهایی اینچنینی در حرکت باشد؟…”
روزنامه جمهوری اسلامی و حکومت طالبان
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود نوشته است:” ژنرال محمد نبی مبین، یک عضو گروه تروریستی طالبان در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «آریانانیوز»، به رئیس جمهوری اسلامی ایران اهانت کرد. وی با بهکار بردن کلمات توهینآمیز گفت: “رئیس جمهوری ایران در امور افغانستان مداخله میکند. او گفت در حکومت طالبان «جاسوسان» کشورهای همسایه جایی نخواهند داشت.”
کیهان: فعلا منتظر کاهش تورم در دولت رئیسی نباشید.
کیهان با اشاره به خبرهایی که درباره افزایش تورم و گرانی فزاینده قیمتها منتشر میشود نوشت: ” تورم مانند تب، نشانه بیماری و پیامد آن است و نه خود بیماری. در واقع وقتی چرخ تولید به مدت ۸ سال از چرخش باز بماند و کارخانهها به حالت تعطیل یا نیمه تعطیل و تعلیق و انتظار در بیایند، دولت در سیاست و تجارت خارجی خود را معطل سه چهار دولت خبیث و بدعهد مثل آمریکا و تروئیکای اروپایی میکند و فرصتهای گسترش شرکای سیاسی و اقتصادی را ضایع کند، و سپس برای جبران هزینههای خود به جای اصلاح ساختار اقتصادی دست به جیب مردم (در قالب استقراض از بانک مرکزی، رهاسازی قیمتها و…) شود، طبیعی است که فرصت رشد و رونق اقتصادی را از مردم گرفته و به جای آن، تورمهای سرسامآور را سر سفره مردم بیاورد. در چنین وضعیتی، علاج تورم قطعاً زمانبر است و درمان مؤثر آن منوط به باز گرداندن تدریجی اقتصادکشور به ریل درست است.”