وزیر اطلاعات دولت سیزدهم. مهمترین سابقه کاری وی به عنوان وزیر «سربازان گمنام امام زمان» این است که تا این تاریخ مانند اغلب وزرای کابینه رئیسی « گمنام» است. وی در سال ۱۳۴۰ در شهرستان قائنات استان خراسان به دنیا آمده و مانند اغلب وزرای کابینه رئیسی به خراسان و پدر زن رئیس جمهور مربوط است.
سوابق مشخص اطلاعاتی: وی در سن ۱۹ سالگی با محسن رضایی سه بار دست داده و دو بار از دور سلام و علیک کرده است. سابقه مهم اطلاعاتی دیگر: تحصیل در حوزه فقه اسلامی، حضور بدون دلیل در بیت رهبری در زمان نامعلوم برای مدت نامعلوم، ریاست سابق مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه به دلیل رفاقت با ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس سابق قوه قضائیه، ریاست حراست آستان قدس رضوی از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ به دلیل رفاقت با پدر زن ابراهیم رئیسی، نزدیکترین سابقه او به کار اطلاعاتی به عنوان مدیر کل اطلاعات قم در سال ۱۳۷۷ بود که در همان سال تعدادی مجروح و تعدادی بدون دلیل مفقود شدند.
تخصصهای ویژه: وی برادر شهید است و همسرش که پنج سال قبل مرحوم شد نیز برادر شهید بود و سایر برادران او و همسر مرحومش نیز برادر شهید بودند. وی در دوران جنگ به مدت بیست دقیقه در جبهه حضور فعال داشت، و سپس جانباز صددرصد شد، ولی خدا عمر دوباره داد و به جای او برادرش به شهادت رسید و او مدتی گریه میکرد و به همین دلیل مجلس شورای اسلامی با ۲۲۲ رای در سال ۱۴۰۰ به عنوان وزیر اطلاعات کابینه رئیسی از مجلس رای اعتماد گرفت.
همسر وی به دلیل پیام تسلیتی که علی لاریجانی رئیس مجلس به او داد در سال ۱۳۹۵ مرحوم شد. وی به دلیل اینکه پدر خانواده است تعدادی فرزند دارد که هنوز معلوم نیست کدامیک از آنها برای انگلیس یا اسرائیل جاسوسی میکردند یا اصولا ترجیح میدادند به کارهای شریفتر مانند اختلاس بپردازند.
سید اسماعیل خطیب که در دوره جنگ با اسم مستعاری که احتمالا هاشمی یا حسینی یا علوی یا امامی یا اسلامی بوده است در جبهه فرمانده عملیاتی بوده که نام رمز آن چون نام رمز بود، نامعلوم است. خطیب از دو سال قبل از تشکیل وزارت اطلاعات جلوی ساختمانی که بعدا به عنوان همین وزارت تعیین شد، قدم میزد تا وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۴ تشکیل شده و او به مدتی نامعلوم در یکی از ادارات نامشخص این وزارت مشغول به کار بود.
وی از دهه شصت شاگرد درس خارج فقه آیتالله خامنهای بود که پس از دو سال تحصیل متوجه شد که آیتالله خامنهای در آن زمان خودش هنوز درس خارج فقه خودش را نگذرانده و سپس مانند اکثر طلاب کشور که معلوم نیست کجا درس خواندهاند، شاگرد آیتالله مکارم شیرازی، فاضل لنکرانی و مجتبی تهرانی بوده است. بسیاری معتقدند وی پیش از وفات فاضل لنکرانی و مجتبی تهرانی شاگرد آنان بوده است، اما گروهی دیگر معتقدند که این موضوع حقیقت ندارد.
تنها چیزی که در مورد او بطور قطع و یقین معلوم است، این است که وی پس از خلقت آدم و حوا به دنیا آمده و تا دیروز زنده بوده است.