در حالی که جمهوری اسلامی ایران، تا یک ماه قبل در بین کشورهای منطقه، پایینترین میزان واکسیناسیون را داشت و واکسیناسیون تنها در روزهای اخیر توسعه یافته است، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سهشنبه از موفقیت برنامه واکسیناسیون خبر داد و اظهار داشت دولت در دو هفتهی آینده به واکسیناسیون هفتاد درصدی که مدنظر دولت بوده است، خواهد رسید.
وی که این اظهارات را روز سهشنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان میکرد، میزان واکسن تزریق شده در این مدت را در دنیا بیسابقه دانست و گفت وزارت بهداشت به زودی جشن پیروزی مردم را در خصوص سرعت بخشیدن به واکسیناسیون برگزار خواهد کرد.
وزیر بهداشت در عین حال با بیان این موضوع که انجام واکسیناسیون به معنای پایان پروتکلها نیست، یادآور شد رعایت فاصلهگذاری و پروتکلها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
پیش از عیناللهی، سعید نمکی وزیر سابق بهداشت نیز در دولت حسن روحانی با بیانی اغراقآمیز بارها از پیشتاز بودن جمهوری اسلامی در زمینهی واکسیناسیون و مقابله با کرونا صحبت کرده بود.
عیناللهی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه وزارت بهداشت به دنبال برداشتن بسیاری از محدودیتها است، تاکید کرد با شیوع کرونا مردم مجبور به ماندن در منازل خود هستند.
وی افزود وزارت بهداشت شرایطی را ایجاد خواهد کرد که افراد واکسینه شده برای مسافرت و کسبوکار دارای محدودیت نباشند. عیناللهی همچنین اظهار داشت همه پس از اتمام واکسیناسیون شاهد شکوفایی کشور خواهند بود.
وزیر بهداشت در خصوص اقدامات کنترلی وزارت بهداشت، و تدابیری که وزارت بهداشت برای جلوگیری از ورود به پیک ششم کرونا انجام داده است، خاطرنشان کرد مهمترین تدبیر وزارت بهداشت برای جلوگیری از ورود به پیک ششم واکسیناسیون کنترل و نظارت بر ویروسهاست.
وی افزود یک کمیته علمی همواره درحال رصد ویروسها هستند و خاطرنشان کرد واکسنهایی که درحال حاضر تزریق میشوند میتوانند از ورود به پیک بعدی جلوگیری کنند.
عبداللهی همچنین از بازگشایی دانشگاهها از ۱۵ مهرماه به بعد خبر داد و با بیان این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی به صورت کامل بازگشایی شده، ابراز امیدواری کرد با هماهنگی با وزیر علوم سایر دانشگاهها نیز به زودی بازگشایی شوند. وی از واکسیناسیون تمام دانشجویان، اساتید و خانوادههای آنها خبر داد و تاکید کرد وزارت بهداشت به اهداف مورد نظر خود رسیده است.
همچنین در تحولی دیکر که نشان از تناقض و بیبرنامگی در جمهوری اسلامی دارد، در حالیکه هنوز کمتر از یک هفته از اظهارات وزیر بهداشت در خصوص واردات واکسن فایزر برای زنان باردار میگذرد، وزارت بهداشت در واکنشی کاملا متفاوت با اظهارات قبلی خود اعلام کرده است،
وزارت بهداشت برنامهای برای واردات واکسن فایزر ندارد. و واکسن سینوفارم مورد مناسبتری است. و مشخص نیست آن خبر برای چه هدفی مطرح شده است.
در موضوع اپیدمی کووید ۱۹ جمهوری اسلامی نشان داد که به سادگی جان مردم را با اهداف و شعارهای ایدئولوژیک و نیز منافع گروههای اقتصادی درون حاکمیت معامله میکند و ابایی از این ندارد که به قیمت محافظت از اهداف و آرمانهای ایدیولوژیک و دفاع از شعارهای خود و نیز منافع اقتصادی نهادهای درون حکومتی، آنچه را که برای حفظ جان مردم اهمیت دارد و ضروری است نادیده بگیرد.