در حالیکه رهبر جمهوری اسلامی بعد ازشیوع کرونا بهندرت در دیدارهای جمعی حاضر شده است و علیرغم فداکاریهای فراوانی که جامعه بهداشتی و پزشکی در مقابله با کرونا داشتند و مانع از مرگ هزاران نفر شدند که بیشترین قربانی در جامعه بهداشتی جهان نیز متعلق به جمهوری اسلامی است،
آیتالله خامنهای حاضر نشد بهعنوان قدردانی و حتی تشویق دیداری با آنها انجام دهد. ولی با ورزشکاران مدال آور المپیک و پاراالمپیک دیدار کرد. این در حالیست که نظرغیرکارشناسی رهبر در دستکم انگاشتن ویروس کرونا در ابتدای امر و سپس دستور لغو ورود واکسنهای امریکایی و بریتانیایی نقش مخربی در مقابله با کرونا داشت.
وی در سخنانش به موضوعات مختلفی اشاره کرد، از جمله به مسئله ورزشکاران پناهنده ایرانی که در المپیک با پرچمهای دیگری به جز ایران حضور داشتند و بهطور غیرمستقیم آنها را وطنفروش و خائن خواند، ولی به دلایل پناهنده شدن این ورزشکاران اشاره نکرد.
دلایلی همچون فضای ریاکارانه و توقعات تبلیغاتی از ورزشکاران که آنها را به عنوان ابزار تبلیغ سیاسی حمایت از نظام در میآورد، نگاه مشکوک و حراستی به ورزشکاران برای انجام سفرهای خارجی، مسئله حجاب اجباری، تبعیضهای خاص در انجام گزینش افراد، بحران معیشتی و نیز فشار برای شکست ورزشکاران برای عدم رویارویی با اسرائیل در مسابقات ورزشی از جمله دلایل پناهندگان است که سعید ملایی اخرین نمونه آن است که با پرچم مغولستان مدال نقره المپیک را ازآن خود کرد، که میتوانست این مدال از ان ایران شود.
آیت الله خامنهای همچنین در سخنانش به اهمیت مقابله با اسراییل و نیز عدم انجام مسابقه ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران این کشور تاکید کرد. وی گفت: رژیم سفّاک، نسلکُش و نامشروع این کشور تلاش دارد با حضور در میدانهای بینالمللی ورزشی برای خود کسب مشروعیت کند و مستکبرین جهانی نیز به او کمک میکنند، اما مسئولان محترم ورزشی و ورزشکاران نباید در این حوزه، به هیچ وجه منفعل شوند.
وی افزود: وزارت ورزش و وزارت امور خارجه و دستگاههای حقوقی باید این موضوع را از راههای حقوقی دنبال و از ورزشکاران کشور و حتی ورزشکاران مسلمان دیگر کشورها همچون ورزشکار الجزایری که اخیراً محروم شد، حمایت کنند.
وی تاکید کرد ورزشکار سربلند ایرانی نمیتواند بخاطر یک مدال با نماینده رژیم جنایتکار دست بدهد و عملاً او را بهرسمیت بشناسد، و تاکید کرد این موضوع سابقه دارد و در گذشته هم ورزشکاران کشورها از مسابقه با نمایندگان رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی امتناع میکردند و بعد از مدتی هم آن رژیم از بین رفت و رژیم صهیونیستی نیز نابود خواهد شد.
این در حالیست که جمهوری اسلامی در میادین ورزشی برای جلوگیری از محرومیت ناشی از عدم انجام مسابقه ورزشکارانش با اسراییل معمولا ورزشکاران خود را به تظاهر به بیماری و یا شکست مصلحتی واداشته تا از انجام مسابقه با ورزشکاران اسراییلی طفره روند. این اتفاق معمولا برای مسابقات کشتی و ورزشهای رزمی رخ میدهد.
این روند به گونهای بود که باعث اعتراض خادم مربی سابق تیم ملی کشتی ایران قرار گرفت. وی گفت اگر نمیخواهیم مسابقه دهیم باید با صراحت و اشکار بگوییم و از طفره رفتن و بازیهایی مانند بیماری و شکست عامدانه خودداری کنیم و هزینهاش را هم بپردازیم.
اکنون فدراسیون کشتی جودو ایران بخاطر اقدام ورزشکارش در باخت عامدانه برای پرهیز از رویارویی با ورزشکاران اسراییلی چند سال از حضور در مسابقات محروم شده است و این وضعیت برای فئراسیونهای دیگر نیز ممکن است رخ دهد. این در حالیست که بسیاری از ورزشکاران تیمهای فلسطینی و نیز اکثر کشورهای عربی نیز با اسرائیل مسابقه میدهند. این تفاوتی است که برخلاف نظر رهبر جمهوری اسلامی میان اسراییل و افریقای جنوبی وجود دارد.
تاکید بر نابودی اسراییل که رهبر جمهوری اسلامی مجددا مطرح کرده و نقشی که جمهوری اسلامی به تنهایی میخواهد در صحنه بینالمللی برای نابودی اسراییل بپردازد، یکی از سنگینترین صورت حسابهایی است که جمهوری اسلامی در حوزه سیاسی، امنیتی و اقتصادی تاکنون پرداخته و بهنظر میرسد قصد دارد این روند را تداوم بخشد.