بني‌گانتز وزير دفاع اسراييل

برنامه سیاست هسته‌ای ایران و تغییرات تاکتیکی اسراییل

یکی از موضوعات مهم در دوران اوباما و انجام توافق هسته‌ای با ایران مخالفت‌های اسراییل در زمان نخست وزیری بنیامین نتانیاهو بود، علیه راهبردهای آمریکا در این زمینه بود.

قبل از انجام توافق در سال ۲۰۱۳ نخست وزیر اسراییل در آستانه حمله به ایران بود و حتی دستور انجام این کار را داده بود. ولی مخالفت سران ارتش اسراییل و موساد و هشدار شدیدالحن آمریکا مانع از انجام عملیات نظامی حمله به تاسیسات ایران شد.

ولی از آن به بعد نتانیاهو تمام تلاشش را برای تخریب توافق برجام به کاربرد که مهمترینش سرقت اسناد هسته‌ای ایران مربوط به سال‌های قبل از سال ۲۰۰۳ در تهران بود که حاوی طرح‌های مختلف نظامی ایران ونیز افشای جزییات و نام‌های افراد دخیل در پروژه هسته‌ای ایران بود، که به گفته حسن روحانی رییس جمهور سابق در خروج دونالد ترامپ از برجام نقش داشت.

ولی مخالفت سرسختانه نتانیاهو با برجام و انجام هر گونه غنی‌سازی از سوی ایران اکنون با روی کار آمدن دولت جدید  نفتالی بنت از لحاظ تاکتیکی تغییر کرده و خواستار همکاری بیشتر با آمریکاست و سطح مخالفت‌ها را از علنی به گفتگوهای درونی میان دو کشور بکشانند.            

  در همین زمینه بنی‌گانتز وزیر دفاع اسراییل درمصاحبه‌ای با مجله فارین پالیسی می‌گوید ایران تا دستیابی به مواد و توانمندی‌های تولید بمب اتمی دو تا سه ماه فاصله دارد. ولی با این حال این تغییر تاکتیکی را توضیح می‌دهد و می‌گوید اسراییل توافق احتمالی واشنگتن با تهران را می‌پذیرد اما می‌خواهد که آمریکا برای یک نمایش قدرت جدی، در صورت شکست گفتگوها، آماده باشد. 

 وی افزود اسراییل خواهان یک طرح B تحت رهبری آمریکا است که شامل فشار اقتصادی گسترده علیه ایران، در صورت شکست گفتگوها، باشد. گانتز همچنین به طرح  C خود اسراییل اشاره کرد که شامل اقدام نظامی خواهد بود.
وی گفته است که اگر اقدامات اولیه جواب ندهد، ما وارد عمل خواهیم شد. ما آمریکا نیستیم، اما توانمندی‌های خودمان را داریم.

بنی‌گانتز با ابراز بدبینی درباره موفقیت مذاکرات دیپلماتیک برای جلوگیری از پیشرفت هسته‌ای ایران گفت که از نظر اسرائیل یک طرح پشتیبان معتبر شامل اعمال فشار سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی علیه تهران از سوی امریکا، اروپا، روسیه و به‌ویژه چین است.
وی با توجه به روابط تجاری ایران و چین گفت: ما باید در این زمینه با چین هم تعامل کنیم. آسیا باید در این زمینه نقش داشته باشد. اسرائیل توانایی رهبری یک طرح B واقعی را ندارد، ما نمی‌توانیم یک نظام تحریم اقتصادی بین‌المللی را اجرا کنیم.
این طرح باید به رهبری آمریکا اجرا شود.

ایران باید از جدیت آمریکا و شرکایش هراس داشته باشد. وی تاکید کرد که هم‌زمان ارتش اسرائیل برای اجرای اقدامات مخصوص به خودش در جهت متوقف کردن پیشرفت هسته‌ای ایران آماده خواهد بود. 

وی در عین حال به بخش دیگری از تبعات پروژه هسته‌ای ایران پرداخت و گفت در صورت موفقیت ایران در عبور از آستانه، یک مسابقه تسلیحات هسته‌ای منطقه‌ای به‌راه خواهد افتاد وسایر کشورها ساکت نخواهند نشست واین کشورها تسلیحات هسته‌ای را مستقیما از پاکستان یا هر کشور دیگری خریداری خواهند کرد که به‌نظر می‌رسد اشاره وی به عربستان سعودی است که تهدید کرده بود در چنین وضعیتی بمب هسته‌ای از پاکستان خریداری خواهد کرد. 

وی همچنین گفت که تصمیم آمریکا برای ترک افغانستان کاملا قابل درک است و اگر این تصمیم گرفته نمی‌شد، آمریکا باید برای همیشه در آنجا می‌ماند، ولی افزود خروج اخیر آمریکا از افغانستان در بلندمدت ایران و نیابتی‌هایش را جسورتر می‌کند وبه همین دلیل  نباید به تهران این اجازه را داد که فکر کند خروج آمریکا از افغانستان به این معنی است که ایران می‌تواند قوی و مصمم باقی بماند و غرب تسلیم این فرایند خواهد شد.

به‌نظر می‌رسد راهبرد جدید اسرائیل فرصت دادن به تلاش امریکا برای نظارت و مهار برنامه هسته‌ای ایران است که  از طریق برجام می‌تواندعملی شود. ازسوی دیگر در صورت شکست مذاکرات و یا تعلیق مذاکرات عملا این امریکاست که باید به مقابله با برنامه هسته‌ای ایران بپردازد و هزینه این امر را نه اسراییل که در نهایت آمریکا خواهد پرداخت. علاوه براین دولت نفتالی بنت با هماهنگی با آمریکا از مزایای بیشتری بهره خواهد جست، تا اینکه بخواهد مانند نتانیاهو مستقلا دست به عمل بزند.    

درباره‌ی persisnews

persisnews

همچنین ببینید

رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با هدف توافق بر سر واردات گاز به باکو می‌رود

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، روز دوشنبه به باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، …

محبوبه رمضانی، از مادران دادخواه آبان ۹۸، به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شد

محبوبه رمضانی، مادر پژمان قلی‌پور از جان‌باختگان آبان ۹۸ به ۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شد. …

تأیید هویت زن معترض به تذکر حجاب؛ سپیده رشنو در بازداشت است

برخی منابع آگاه، هویت زن معترض به تذکر حجاب در اتوبوس را «سپیده رَشنو» اعلام …

خبرگزاری فارس ادعا کرد: «عاملان» واکنش به «آمر به معروف» در اتوبوس بازداشت شدند

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه، روز یک‌شنبه ادعا کرد که زنی که به دخالت یک …

پیشنهاد ترکمنستان برای ایجاد کریدور ترانزیت آسیای میانه‌، ایران‌، ترکیه

ترکمنستان پیشنهاد ایجاد دو مسیر بین‌المللی ترانزیت کالا را در چهارچوب کشورهای عضو سازمان همکاری‌های …

استقبال کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از حکم محکومیت حمید نوری

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران روز …

شهردار خوانسار برگزاری مراسم در گورستان برای قربانیان خودکشی را ممنوع کرد

شهردار خوانسار برگزاری مراسم ترحیم در گورستان این شهر برای ‌افرادی ‌را که به ‌دلیل …

فرمانده نیروهای کردِ‌ سوریه از ایران و روسیه خواست مانع حمله ترکیه شوند

مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای پیش‌ مرگه کرد در سوریه، روز جمعه، ۲۴ تیر، از جمهوری …

امضای توافق‌ نامه انتقال برق از عربستان سعودی به عراق

در حالی که موضوع انتقال انرژی از ایران به عراق در سال‌های گذشته یکی از …

نتانیاهو به بایدن: تحریم اقتصادی ایران کافی نیست؛ باید گزینه تهاجمی به کار برد

بنیامین نتانیاهو، رهبر اپوزیسیون و نخست‌ وزیر پیشین اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۲۳ تیر در جو …

عربستان واردات سوخت از روسیه را «دو برابر کرده است»

خبرگزاری رویترز گزارش داده که عربستان واردات سوخت از روسیه برای مصرف در بخش نیروگاه …

عربستان آسمان خود را به روی همه پروازهای تجاری گشود

در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به جده٬ سازمان هواپیمایی مدنی عربستان جمعه اعلام کرد …

گانتز از توافق امنیتی اسرائیل با کشورهایی «خارج از پیمان ابراهیم» خبر داد

روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال روز پنج‌شنبه، ۲۳ تیر، گزارش داد که بنی گانتز، وزیر …

اعتصاب غذای محمدعلی زحمتکش، معلم بازنشسته، وارد هجدهمین روز شد

با تداوم اعتصاب غذای محمد علی زحمتکش که از ۲۴ اردیبهشت‌ماه امسال در زندان عادل‌آباد …

توافق ناسا و سازمان فضایی روسیه برای شراکت پروازها به ایستگاه فضایی بین‌المللی

روس کوسموس، سازمان فضایی روسیه، روز جمعه ۲۴ تیر خبر داد که برای شراکت پروازها …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *