میرسلیم: برخی وزرای کابینه رئیسی بیتجربهاند
روزنامه آرمان ملی مصاحبه با سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده تهران در مجلس یازدهم را با تیتر “برخی و زرا بیتجربهاند” منتشر کرده است. وی در پاسخ به این سوال که؛ کابینه آقای رئیسی دارای چه نقاط ضعف و قوتی است؟
چه چالشها و فرصتهایی پیش روی دولت میبینید؟ گفته است:” نقطۀ قوت هیأت دولت سیزدهم در باور آنها است نسبت به امکان چارهجویی بدون شرط مشکلات، یعنی دولت چشم به راه مذاکرات احتمالی و نتایج آن نیست و فعالیتهای خود را به اتکای قابلیتهای خدادادی و آمادگیهای مردمی آغاز کرده است و پیش میرود و این ویژگی بسیار اهمیت دارد.
زیرا مبنای آن خودباوری است و نه وابستگی به دیگران، بویژه دشمنان. نقطۀ ضعف نسبی آن کمبود تجربۀ برخی از اعضای دولت است که با توجه به سعۀ صدر تمام اعضای دولت بهراحتی میتوانند آن ضعف را با استفاده از نظریات کارشناسی متخصصان و اهل فن و مشورت با افراد با تجربه جبران کنند.”
میرسلیم: یک دلیل نپیوستن به افآیتیاف عقبماندگی فنی نظام بانکی ماست
میرسلیم که در حال حاضر رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه است، در پاسخ به این سوال که؛ مهمتریــن موانع تصویب افایتیاف در مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟ گفته است:” افایتیاف بندهای متعدد دارد که اغلب آنها به تأیید رسیده است، بهجز مصوبۀ راجع به جرائم سازمان یافتۀ فراملی و مصوبۀ عدم پشتیبانی از فعالیتهای ارعابی.
ما برای هر دو مورد مصوبات داخلی محکمی داریم بهویژه که در موارد متعدد کشور ما قربانی جریانات مجرمانۀ سازمان یافتۀ فراملی بوده و از اقدامات آدمکشی گروههای ارعابی و منافق صدماتی دیده است. سؤالی که برای ما مطرح بوده است این که آیا پیوستن کامل به افایتیاف موجب حذف تحریمها میشود یا نه؟
مسئولان دولت قبلی هیچگونه تضمینی در این باره ندادند و در نتیجه بهنظر ما رسید که پیوستن ما فقط به مفهوم دراختیار قراردادن اطلاعات بانکی کشور است به بیگانگان که میتواند آن اطلاعات برای تشدید تحریمها مؤثر واقع شود و البته این به دور از مصلحت است. این نکته را نیز باید در حاشیه اضافه کنم که به لحاظ فنی شبکۀ بانکی از پیشرفتهایی که در جهان رخ داده عقب است و بهفرض که امروز بخواهیم بهطور کامل به اف ای تی اف بپیوندیم، عملا میسر نخواهد شد، مگر اصلاحات فرآیندهای بانکی داخلی انجام گیرد.”
وطن امروز: مالیات، راه علاج بودجه
روزنامه وطنامروز در صفحه ۳ خود طی مطلبی با عنوان “اصلاح نظام مالیاتی، راه علاج بودجه” به بررسی اهمیت اصلاح قانون مالیات ها و اهمیت آن برای تامین کسری بودجه دولت پرداخته است.
این روزنامه مینویسد:” یکی از مسائلی که چند سال است اقتصاد ایران با آن دست و پنجه نرم میکند، مساله کسری بودجه است. برای حل کسری بودجه باید در طرف هزینهها و درآمدهای دولت بازنگری و اصلاحات ساختاری شود.
یکی از اقدامات جدی که در دولت سیزدهم باید در دستور کار قرار گیرد، تقویت نظام مالیاتی به منظور ایجاد درآمد پایدار برای دولت است. از مالیات به عنوان درآمد پاک در اقتصاد یاد میشود که دولت با اتکا به درآمد مالیاتی میتواند وضعیت باثباتتری را تجربه کند.
در عین حال یکی از بیماریهای مزمن اقتصاد ایران وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی است. این وابستگی تبعات زیانباری برای اقتصاد ایران داشته است که در راستای اصلاح ساختاری بودجه باید تلاش شود این وابستگی کاهش یابد. اصلیترین درآمد پایدار برای تامین هزینههای اداره کشور مالیات است. بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان میدهد با وجود افزایش ۲/۲۱ درصدی درآمدهای مالیاتی، سهم مالیات از کل درآمدهای بودجه به کمترین میزان در یک دهه اخیر رسیده است؛ موضوعی که هیچ تناسبی با کاهش وابستگی به نفت و اصلاح ساختار بودجه ندارد. …”
اعتماد: مشکل ۶۷ هزار میلیارد تومانی
روزنامه اعتماد مطلبی با عنوان “روشنایی در تاریکخانه اقتصاد” منتشر کرده است و با اشاره به” بررسی زیان انباشته ۶۷ هزار میلیارد تومانی بانک ملی” مینویسد:” کمتر از یک روز پس از وعده شفافیت در تاریکخانه شرکتهای دولتی، انتشار صورتهای مالی بانک ملی ایران به همراه چند شرکت دیگر دولتی نشان داد که وزارت امور اقتصادی و دارایی عمل به این وعده را در تداوم تلاش وزیر قبلی آغاز کرده است.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد که در هنگام رای اعتماد این وعده را داده بود، یکشنبه گذشته اعلام کرد که «با مراجعه به سایت کدال، میتوان صورتهای مالی بیمه ایران، بانک ملی، بیمه مرکزی، صندوق تامین خسارات بدنی، سازمان حسابرسی و دیگر شرکتها را مشاهده کرد.”
“… انتشار خبر بارگذاری صورتهای مالی شرکتهای دولتی در سامانه کدال موجب شد بسیاری از فعالان اقتصادی و اهالی رسانه، آن را گامی مثبت در آغاز راه دولت سیزدهم در مسیر شفافیت تلقی کنند. البته همه واکنشها به انتشار این صورتهای مالی یکسان نبود. بعضی انتقادهایی نسبت به وضعیت مالی بانکهایی که صورتهای مالی آنها منتشر شده بود، داشتند. کاربرانی هم در فضای مجازی از وضعیت مالی این بانکها گلایه و ابراز نگرانی کردند. ….”