امروز در نشریه نشنال مقالهای با عنوان: “برای تقویت موقعیت اسد شاید ایران مجبور شود، حزبالله را مهار کند” چاپ شد. نویسنده در این مقاله با سوال در این مورد آغاز کرده است که ایران برای حفظ منافع بشار اسد، چه برخوردی باید با حزبالله در پیش بگیرد؟ وی اشاره میکند که حزبالله و بشار اسد اکنون در وضعیتی قرار دارند که چارهای جز خوردن داروی تلخ و دادن امتیاز ندارند.
اما اسد با این تصور که گویی برای همیشه رئیس جمهور باقی خواهد ماند تمایلی به دادن امتیاز ندارد.
ائتلاف سوریه با روسیه، ایران و حزب الله باعث شده تا او در برابر مخالفان داخلی و خارجی یعنی امریکا و ترکیه از این قدرت استفاده کند. به همین دلیل سخنان لاوروف در رابطه با اینکه امنیت اسرائیل در رابطه با جنگ در سوریه در اولویت است چندان به مذاق اسد خوش نیامده است.
از طرفی اسرائیل نگران این است که خروج امریکا از منطقه، باعث سرکشی ایران و سوریه برای باز پس گیری بلندیهای جولان گردد. در ادامه نویسنده میافزاید که برای روسیه امنیت اسرائیل در اولویت است و این ممکن است قاعده بازی را در خاورمیانه تغییر دهد. این احتمال وجود دارد که ایران از حزبالله بخواهد از هرگونه حمله گسترده به اسرائیل خوددای کند.
ایران میداند که چگونه از کارتهای ارزشمند خود در منطقه با امریکا و روسیه بازی کند. از سوی دیگر ایران تعهداتی به روسیه و چین دارد که بر اساس آنها سیطره حزبالله بر لبنان ممکن است موجب ایجاد مشکل شود.
به بیان دیگر ایران و روسیه میخواهند لبنان از ثبات برخوردار شود که در این صورت جنگ افزارهای حزبالله عقیم خواهند شد. به نظر میرسد که اوضاع در خاورمیانه رو به تغییر است.