مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس یازدهم که دردوره نخست دولت خاتمی معاونت وزارت بهداشت را برعهده داشت وخود جراح قلب است و در حال حاضر فقط دربیمارستانهای دولتی جراحی میکند و به همین دلیل محبوبیت مردمی زیادی دارد، چندین دوره است که بهعنوان نماینده اول از شهر تبریز انتخاب شده است، درسخنانی شدیدا انتقادی، کلیت سیاستهای اماری و نیز واکسیناسیون جمهوری اسلامی را در مقابله با کرونا رازیر علامت سوال برد.
وی که توسط شورای نگهبان صلاحیتش برای انتخابات ریاست جمهوری بدون هیچ توضیحی رد شد، امارمرگ و میر و رویکرد وزارت بهداشت در اعلام آمار قربانیان کرونا در ایران را مورد انتقاد قرارداد و گفت انگار نه انگار که آدمها میمیرند. وی آمار واقعی مرگ ومیر روزانه در اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشور را بالاتر از هزار و پانصد نفر دانست که سه برابر آمار رسمی وزارت بهداشت است. این در حالیست که این روزها حتی روزنامه جوان متعلق به سپاه پاسداران هم تعداد قربانیان کرونا در ایران را هفت برابر خوانده است، قبلا سازمان نظام پزشکی ایران نیز آمار قربانیان در ایران را سه تا چهار برابر آمار وزارت بهداشت دانست.
پزشکیان سیاست واردات واکسیناسیون را مورد انتقاد قرار داد و گفت مسائل سیاسی باعث دیر شدن واردات واکسن شد که معلوم است منظورش موضع رهبر جمهوری اسلامی در مورد منع واردات واکسن امریکایی و بریتانیایی است. وی همچنین تبلیغات دولت رییسی برای واردات واکسن را مورد تردید قرارداده و گفت این دولت واکسنی سفارش نداده است. اگر این سفارش را داشتند اعلام کنند اینها قبلا سفارش شده بود ما اینها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است که سفارش خرید واکسن در دولت قبلی صورت گرفته و دولت رئیسی واکسنی سفارش نداده است. این در حالیست که برخی نمایندگان مجلس خواستارمحاکمه روحانی بهخاطر تاخیر در امر واکسیناسیون شدند. وی همچنین سیاستهای ستاد اجرایی فرمان امام را در مورد تبلیغات واکسن برکت مورد انتقاد قرار داد که بدون اینکه تمهیدات لازم برای تولید واکسن داشته باشد، صدها میلیون دلار بهعنوان پیش خرید واکسن دریافت کرده است و الآنهم عملا واکسنی تولید نکرده است و پولهای دریافت شده هم به خزانه برگردانده نشده است. ستاد اجرایی فرمان امام تبلیغ کرده بود که تا شهریور امسال پنجاه میلیون دوز واکسن تولید خواهد کرد.
در همین زمینه علی تاجرنیا، معاون توسعه منابع و مدیریت سازمان نظام پزشکی ایران، در گفتگویی با روزنامه شرق گفته تصمیم بر تولید واکسن برکت بود و سعید نمکی و وزارت بهداشت زیر بار واردات نمیرفتند و نگاهشان به تولید داخلی بود. وی افزود شرکت برکت در ازای هر دُز واکسن ۲۰۰ هزارتومان گرفته بود که اگر بخواهیم برای ۱۲۰ میلیون واکسن حساب کنیم، برکت از صندوق دولت عددی بالای یک میلیارد دلار از محل اعتبارات دولتی گرفت.
طبیعتا با وجود مخبر به عنوان رییس ستاد اجرایی فرمان امام و کسی که پولها را دریافت کرده که هم اکنون معاون اول ریاست جمهوری است، دولت رییسی عملا هیچ اقدامی در این زمینه انجام نخواهد داد و پولی به خرانه باز نخواهد گشت.