پس از محسن رضایی و علیرضا زاکانی کاندیداهای ریاست جمهوری که اولی بهعنوان معاون اقتصادی رئیس دولت و دومی بهعنوان شهردار تهران منصوب شدند، امیرحسین قاضیزاده هاشمی نیز که حاضر نشد به نفع رییسی کنار رود و یک میلیون رای نیز بهدست آورد، با حکم رئیسی به ریاست بنیاد شهید منصوب شد. اکنون همه نگاهها متوجه جلیلی و تیم همراهش است که در مورد وی نیز زمزمههایی شنیده میشود . قاضی زاده که دکتر جراح زیبایی است در انتخابات خرداد ماه امسال نتوانست سمت قبلی خود را در هیات رییسه مجلس بهدست اورد. او تاکنون چهار بار در مجلس کرسی نمایندگی داشته است.
قاضیزاده هاشمی در زمان انتخابات چندین بار توسط شورای نگهبان برای کنار رفتن به نفع رییسی تحت فشار قرار گرفت، ولی مدعی بود پیروز انتخابات خواهد شد و خود را پدیده انتخابات ۱۴۰۰ میخواند. وی در بیان استعفایش در مجلس گفت امروز بنده تقاضای رفتن از سنگری به سنگر دیگر را دارم و امروز همه ما وظیفه داریم تا به دولت مردمی کمک کنیم. وی گفت رییسی از همه برای حضور در کابینه دعوت کرد تا این پیام را به همه مردم دهد که با وحدت و همکاری به دنبال حل مشکلات هستیم. و از بنده نیز به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری دعوت کرد تا در دولت حضور داشته باشم، وی گفت بنیاد شهید و امور ایثارگران از لحاظ بودجهای پنجمین دستگاه بزرگ اعتباری کشور است که متاسفانه امروز با بیانضباطی اقتصادی مواجه است و حوزههای مختلف بنیاد نیاز به انضباط بخشی دارد. وی گفت جامعه هدف ما ۱۲ میلیون نفر است، اما امروز کمتر از ۳ میلیون نفر خدمات دریافت میکنند، جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان نیز سهمی از این خدمات ندارند.
بهنظر میرسد اصولگرایان فشار جدی بر روی رییسی را برای سهمخواهی سیاسی آغاز کردهاند و اکنون بحث جلیلی و تیم همراهش مطرح است. گفته میشود احتمال زیاد علی باقری که معاون رییسی و معاون جلیلی در مذاکرات هستهای بوده و داشت وزارت خارجه را تحویل میگرفت که در آخرین لحظه با عبداللهیان تعویض شد، جایگزین عراقچی برای انجام مذاکرات هستهای شود که عملا با دیدگاههای وی قفل بزرگی در راه پیشبرد مذاکرات زده خواهد شد. انتصاب باقری در حقیقت امتیازی برای تیم جلیلی محسوب میشود. در این میان جلیلی هنوز هم شانس حضور در شورایعالی امنیت ملی را دارد. زیرا حضور شمخانی در این سمت نیز گفته میشود موقت و حداکثر یک ساله خواهد بود. در مجموع کابینه رییسی به کابینهای برای سهمخواهی اصولگرایان و اجماع انها مبدل شده که در عمل طولی نخواهد کشید که مانند کابینه دولت اول احمدی نژاد منازعات سیاسی سرباز کند و چالشهای اصولگرایان با حدت و شدت بیشتری از سرگرفته شود.